αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠου μπορώ να πουλήσω μία Χρυσή Λίρα (και οι τιμές που παίζουν αυτή τη στιγμή)

Που μπορώ να πουλήσω μία Χρυσή Λίρα (και οι τιμές που παίζουν αυτή τη στιγμή)

Οι Ελληνες βλέπουν ότι η τιμή της χρυσής Λίρας αυξάνεται συνεχώς και πολλοί σπεύδουν να πουλήσουν προκειμένου να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ, το α’ τρίμηνο 2023 οι Ελληνες πούλησαν 3.719 χρυσές λίρες, το β’ τρίμηνο 3.202 και το γ’ τρίμηνο, δηλαδή μέσα στο καλοκαίρι πούλησαν 1.541 λίρες. Συνολικά ρευστοποιήθηκαν στο εννιάμηνο 8.462 χρυσές λίρες.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν στην κατοχή τους χρυσές Λίρες. Αλλά που μπορεί να τις πουλήσει κάποιος;

Η καλύτερη επιλογή είναι μάλλον το ενεχυροδανειστήριο, γιατί δεν ενέχει τους κινδύνους μιας online συναλλαγής. Σε σχέση με την Τράπεζα της Ελλάδος ή το Νομισματοκοπείο, η συναλλαγή είναι γρηγορότερη και πιο άμεση. Σε κάθε περίπτωση, οι βασικές επιλογές είναι 4: Ενεχυροδανειστήριο, Τράπεζα της Ελλάδος, Νομισματοκοπείο ή Σελίδες στο ίντερνετ.

Η Τράπεζα της Ελλάδος και συγκεκριμένα η Διεύθυνση Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων εκδίδει καθημερινά Δελτία τιμών χρυσού και χρυσών νομισμάτων στα οποία περιλαμβάνονται οι τιμές αγοράς και πώλησης χρυσού και χρυσών νομισμάτων για συναλλαγές της Τράπεζας της Ελλάδος με ιδιώτες έναντι ευρώ.

Εδώ είναι λοιπόν τα δεδομένα όπως τα παραθέτει το πιο πρόσφατο δελτίο (12/4). Για συναλλαγές της Τ.Ε. με ιδιώτες έναντι Ευρώ (Π.Δ. 2456/00) έως το ισόποσο των Ευρώ 10.000,00.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twenty − 15 =