αρχικηVIRALΠου μπορείς να πιεις καταπληκτικά κοκτέιλ σε πεζόδρομους στην Αθήνα

Που μπορείς να πιεις καταπληκτικά κοκτέιλ σε πεζόδρομους στην Αθήνα

Μπορεί να μπήκαμε στον Σεπτέμβριο αλλά ο καιρός παραμένει καλοκαιρινός. Αν λοιπόν θες να συνεχίσεις να πίνεις τα δροσερά κοκτέιλ σου, τότε δες την παρακάτω λίστα που έφτιαξε το Click2life.gr. Είναι μερικά σημεία στην Αθήνα, πάνω σε πεζόδρομους, για να πιείς καταπληκτικά κοκτείλ.

TYCO – Take Your Cocktail Out
Ρόμβης 11, τηλ: 2111823343



Το πρώτο Take your Cocktail Out της πόλης, μας σερβίρει δροσερά κοκτέιλ και ποτάκια στον πεζόδρομο της Ρόμβης τα οποία απολαμβάνουμε είτε στα όρθια στα τραπεζάκια που βγάζει έξω είτε στο χέρι στα καλοκαιρινά μας νυχτοπερπατήματα. Από τον νέο του κατάλογο σημειώστε το Νο5 με μαστίχα, χυμό καρότου, λικέρ μαρασκίνο, λεμόνι και κίτρο και το Νο6 με τεκίλα Don Julio, πικάντικο λικέρ, αγαύη, πάστα αβοκάντο και λικέρ ανανά με κίτρο. Οι τιμές των κοκτέιλ κυμαίνονται στα 5 με 7€ έκαστο.

Beauty Killed the Beast
Παραμυθιάς 14, Κεραμεικός, τηλ: 2105240117



Έχει χτίσει στον πεζόδρομο της Παραμυθίας το δικό του παραμύθι που δεν περιλαμβάνει δράκο αλλά λαχταριστό brunch, μεσογειακές γεύσεις και ιδιαίτερα κοκτέιλ τα οποία σερβίρει στο όμορφο εσωτερικό του αλλά και σε τραπεζάκια έξω. Δοκιμάστε το φρουτώδες και ξινό Sapience με Campari, λικέρ βερίκοκο και single malt whiskey Ardbeg 10, το κρεμώδες Growth με Broker’s Gin, Merlet Coffee + Cherry Liquers και εσπρέσο, ή το πικάντικο Ethics με Belenkaya Vodka, βερίκοκο, βανίλια και τζίντζερ. Οι τιμές τους στα 9-10€.

Ruins
Τσακάλωφ 4, τηλ: 6945740741

Στον hip πεζόδρομο της Τσακάλωφ, το πάντα δραστήριο Ruins προσφέρει κάτι όμορφο για κάθε στιγμή της ημέρας – από καφέ μέχρι μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα. Εν μέσω καλοκαιριού, λανσάρει νέο… δροσερό κατάλογο με aperitivo όπως το φρουτώδες Summer Nosegrind με Martini bitter, αγριοκέρασο και σόδα καρπουζιού και το ιδιαίτερο Subway Performer με Aperol, τζιν, φράουλα και grapefruit soda. Φυσικά δεν λείπουν και τα classics – Mojito, Apple Martini κ.α. Οι τιμές τους στα 8-10€.  

Raraou cantina
Εμμ. Μπενάκη 69, Εξάρχεια



Στην καρδιά των Εξαρχείων με ρετρό ατμόσφαιρα και διακόσμηση, το Raraou προσφέρει χάζι στην περαντζάδα της Βαλτετσίου, εκλεκτές γεύσεις από το ανανεωμένο μενού του και κλασικές αλλά και signature cocktail δημιουργίες για να ζήσουμε το καλοκαίρι όπως πρέπει. Δοκιμάστε ένα Raraou’s με βότκα, φρούτο του πάθους και νότες γιασεμιού, ένα Simple Man με μαύρη τεκίλα, νότες πορτοκαλιού και τζίντζερ ή ένα αφρώδες Masticha Fizz με μαστίχα Χίου, λιμοντσέλο και πινελιές από τζίντζερ και λάιμ. Οι τιμές τους στα 8€.

Tazza All day bistro & wine bar
Πετράκη 5, τηλ: 2103311999



Μια μικρή θεατράλε όαση, το Tazza προσγειώθηκε στον πεζόδρομο της Πετράκη και τον γέμισε χρώματα με χαριτωμένα αμπαζούρ, βίντατζ πολυθρονίτσες και παριζιάνικη διάθεση. Ανοίγει από το πρωί για καφέ και μένει ανοιχτό μέχρι τις 12 για δροσερά κοκτέιλ, ποτάκια και ετικέτες από εγχώριους και διεθνείς αμπελώνες. Τα απλά ποτά ξεκινούν από 7€, τα (κλασικά) κοκτέιλ από 8€, το ωραιότατο Zombie του στα 10€.

Ρίζα Ρίζα
Δράκου 19, Κουκάκι, τηλ: 694 778 1864



Μαγαζί που αγαπήθηκε όσο λίγα στην πιάτσα του Κουκακίου, η Ρίζα στον πεζόδρομο της Δράκου συνδυάζει ατμόσφαιρα μπακάλικου γειτονιάς, μοντέρνου ταβερνείου και οικείου μπαρ, στο οποίο απολαμβάνουμε δροσερά κοκτέιλ με βάση ελληνικά αποστάγματα όπως ρακί, ούζο και τσίπουρο. Σημειώστε το Orgy, με ούζο, πικραμύγδαλο, πράσινο μήλο και φρέσκο βασιλικό και το Pour de Fleur, με  βιολέττα, τριαντάφυλλο, άρωμα μαστίχας και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο. Οι τιμές τους ξεκινούν από 6€.

Big Mouth
Γυφτοπουλου 8, Χαλάνδρι, τηλ: 21 0681 5505



Άκρως καλοκαιρινό και ευδιάθετο στον μίνι πεζόδρομο της Γυφτοπούλου το πάντα δραστήριο μπαρ ετοιμάζεται για ένα ακόμα καλοκαίρι να μας προσφέρει γενναίες δόσεις δροσιάς και ωραιότατων κοκτέιλς από την ολόφρεσκια λίστα στα τραπεζάκια έξω ή στην μινιόν ταρατσούλα του. Παραγγείλτε λοιπόν μία Mexican Misstress με βάση την tequila αρωματισμένη με πιπεριά ancho, elder flower, αγαύη, ginger και lime ή ένα New Loud Mouth με ρούμι, cherry heering, single origin filter coffee, καρύδα και λεμόνι και θα καταλάβετε. Οι τιμές τους στα 7-10€.

Old Dog
Σαρδέων 6, Νέα Φιλαδέλφεια, τηλ: 2167002652



Αυτός ο «παλιόφιλος» σηματοδότησε το ανέβασμα της Νέας Φιλαδέλφειας στον χάρτη των νυχτοπερπατημάτων μας και παίζει πλέον σε διπλό καλοκαιρινό ταμπλό: στην ατμοσφαιρική ταράτσα του και τα τραπεζάκια που βγάζει στον «έλα να δεις» πεζόδρομο της Σαρδέων. Εκεί σερβίρει ωραιότατα signature κοκτέιλ με περίεργα φρούτα, αποστάγματα και μπαχαρικά, όπως το Summer Spritz με λικέρ καρπούζι, Aperol και Prosecco και το Goat με τεκίλα, ράσμπερι και ανανά. Οι τιμές τους στα 8-10€.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =