αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠου θα δούμε τα πρώτα Moxy Hotels στην Ελλάδα

Που θα δούμε τα πρώτα Moxy Hotels στην Ελλάδα

Να ενισχύσει περαιτέρω την κυριαρχία της στην Ευρώπη έχει βάλει στόχο η Marriott International, η κορυφαία ξενοδοχειακή εταιρεία παγκοσμίως η οποία σχεδιάζει να πολλαπλασιάσει τις μονάδες με την επωνυμία Moxy, εγκαινιάζοντας ξενοδοχεία σε 40 δημοφιλείς προορισμούς μεταξύ αυτών και στη χώρα μας.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Marriott είχε ανακοινώσει ήδη από την περσινή χρονιά πως έως το 2020 θα προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της περισσότερα από 190.000 δωμάτια. Ως η μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στον κόσμο, η Marriott θα προχωρήσει την ανάπτυξή της στις μεγάλες ξενοδοχειακές αγορές της Ευρώπης με πρώτους σταθμούς την Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στη συνέχεια προσβλέπει στην ανάπτυξή της στην Ολλανδία τη Γαλλία την Πορτογαλία την Πολωνία την Ελλάδα και την Γεωργία, όπως ανέφερε στέλεχος της εταιρείας στο HotelNewsNow.

Ειδικά για την Γερμανία η εταιρεία σχεδιάζει να τριπλασιάσει το υπάρχον χαρτοφυλάκιό της επωνυμίας Moxy φτάνοντας τα 30 ξενοδοχεία από τα 10 που διαθέτει σήμερα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τιμ Ζέικχαρντ, διευθυντής ανάπτυξης της Marriott, στις περιοχές Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία. Στην περίπτωση της χώρας μας μετά και το άνοιγμα του πρώτου Moxy Hotel στην Πάτρα το οποίο αναμένεται για την ερχόμενη χρονιά εξετάζονται και νέοι προορισμοί.

«Η Moxy είναι από τις ισχυρές εμπορικές μας επωνυμίες στη Γερμανία και διαθέτει περισσότερα από 18.000 δωμάτια αποτελώντας τη δεύτερη μεγαλύτερη ξενοδοχειακή αλυσίδα στη χώρα. Στόχος μας είναι να ισχυροποιηθεί σε όλη την Ευρώπη» τόνισε ο Ζέικχαρντ. Παρά τον ισχυρό εγχώριο ανταγωνισμό ο κ. Ζέικχαρντ σημείωσε πως με την επέκτασή του ο διεθνής ξενοδοχειακός κολοσσός υπερέχει των αντιπάλων του κυρίως λόγω των ανταγωνιστικών του πλεονεκτημάτων όπως το σύστημα κρατήσεων και το loyalty program που διαθέτει.

Το Moxy στην Πάτρα

Να υπενθυμίσουμε ότι βρίσκεται ήδη υπό κατασκευή στη χώρα μας το πρώτο Moxy Hotel στην Πάτρα το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει τον Φεβρουάριο του 2019. Το ξενοδοχείο θα στεγαστεί στο κτήριο του εγκαταλελειμένου για χρόνια ξενοδοχείου Μορέας που βρίσκεται απέναντι από τη μαρίνα της Πάτρας,

Το εμπορικό σήμα της Marriott International, «Moxy Hotels» ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 με το άνοιγμα του Moxy Milan και έκτοτε επεκτείνεται σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Moxy Hotels είναι μπουτίκ ξενοδοχεία που απευθύνονται στον ταξιδιώτη της νέας γενιάς. Πρόκειται για ένα φρέσκο και πρωτοποριακό concept, το οποίο συνδυάζει τον σύγχρονο, κομψό σχεδιασμό και τις φιλικές υπηρεσίες σε προσιτές τιμές.

Η εταιρεία βέβαια δεν σχεδιάζει να ναοίξει αποκλειστικά Moxy Hotel στην χώρα μας. Επενδύοντας στην ανοδική πορεία του τουρισμού ο όμιλος άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του νέου της ξενοδοχείου Athens Marriott hotel, στη Λεωφόρο Συγγρού ενώ ως το τέλος του 2018 υπολογίζεται να ανοίξει και το έτερο Athens Academia Greece Autograph Collection στην οδό Ακαδημίας.

Το Athens Marriott hotel, το οποίο σηματοδοτεί και την επιστροφή του ομίλου στην Αθήνα με το πλέον εμβληματικό του brand, κατόπιν της συμφωνίας προ διετίας με τον όμιλο Χανδρή του Μetropolitan Athens Hotel, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, 341 δωματία και 25 σουίτες, 1.068 τ.μ. συνολικών συνεδριακών χώρων με οκτώ αίθουσες.

Το Αthens Academia Greece, Autograph Collection από την άλλη, στη συμβολή των οδών Ακαδημίας και Ομήρου 19 σε κτήριο ιδιοκτησίας του πολεμικού ναυτικού, έχει μισθωθεί από την εταιρεία Υasbek Hotel Establishment, όπου συμμετέχουν λιβανέζικα κεφάλαια για περίοδο 30 ετών με δυνατότητα παράτασης για 10 ακόμη χρόνια, με ετήσιο μίσθωμα 100 χιλ. ευρώ αναπροσορμοζόμενου. Η επένδυση για την αποκατάσταση και τη μετατροπή του κτηρίου σε πολυτελή μονάδα αγγίζει τα 7,2 εκατ. ευρώ και η επωνυμία Autograph Collection Hotels ανοίγει το δεύτερο ξενοδοχείο της στην Ελλάδα μετά την Κρήτη.

Σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις του Διευθυντή Ανάπτυξη της Marriott σε Ελλάδα και Κύπρο, κ. Νίκου Χάντζου ο όμιλος εξετάζει την ένταξη στην ομπρέλα των μπραντ του κι ενός ή δύο ξενοδοχείων στη συμπρωτεύουσα ενώ στο πλάνο της ανάπτυξης του περιλαμβάνονται η Χαλκιδική αλλά και άλλοι προορισμοί της Βόρειας Ελλάδας, όπως Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, αλλά και Ιωάννινα, κυρίως «στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται η Fraport».

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος μετρά ήδη περισσότερα από 10 ξενοδοχεία στη χώρα μας και δραστηριοποιείται σε περιοχές όπως Κρήτη, Αθήνα, Σαντορίνη, Πελοπόννησο, Ρόδο και Μύκονο. Σε αυτά προστίθενται και τα πρώην Starwood Ηotels and Resorts Worldwide, εταιρεία που εξαγοράστηκε από την Marriott International δημιουργώντας μια από τις μεγαλύτερες ξενοδοχειακές εταιρείες στον κόσμο, με περισσότερα από 5.700 ξενοδοχεία και 1,1 εκατ. δωμάτια σε περισσότερες από 110 χώρες.

Πηγή: insider.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − ten =