αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠουλήθηκαν ήδη 50 πολυτελή διαμερίσματα του «νέου Hilton» της Αθήνας

Πουλήθηκαν ήδη 50 πολυτελή διαμερίσματα του «νέου Hilton» της Αθήνας

Στις αρχές του 2025 αναμένεται να ανοίξει το ολοκληρωμένο τουριστικό συγκρότημα που μέχρι σήμερα ήταν γνωστό ως Hilton αλλά ήδη τα 50 διαμερίσματα που θα αναπτυχθούν στους τέσσερις τελευταίους ορόφους του έχουν, κατά πληροφορίες του moneyreview.gr, πουληθεί. Αποδεικνύεται έτσι έκ του αποτελέσματος πως το εγχείρημα μετατροπής του Χίλτον σε σύνθετο συγκρότημα φιλοξενίας και άλλων δραστηριοτήτων υψηλού επιπέδου έγινε ένθερμα δεκτό από την αγορά. Οι αγοραστές στην πλειοψηφία τους είναι ωστόσο Έλληνες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Οι δύο τελευταίοι όροφοι, που βρίσκονται κάτω από το παλαιό Galaxy είναι και αυτοί που πουλήθηκαν ακριβότερα. Η μέση τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο φέρεται να έχει διαμορφωθεί στα 24.000 ευρώ. Σε αυτά τα επίπεδα φιλοξενούνται διαμέρισμα των διαφόρων τύπων ως επί το πλείστο συντηρητικού μεγέθους αλλά και μία μεγάλη πολύ κατοικία, αναφέρουν πληροφορίες της αγοράς. Οι δύο επόμενοι προς τα κάτω όροφοι πωλήθηκαν σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές έναντι 21.000 ευρώ ανά τετραγωνικό. Τα διαμερίσματα στους δύο τελευταίους ορόφους φέρουν το brand της Waldorf Astoria ενώ οι δύο επόμενοι προς τα κάτω αυτό της Conrad.

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, από τον Ιανουάριο του 2022, και αναμένεται να ολοκληρωθούν στα τέλη του 2024 με αρχές 2025. Στο οικοδομικό τετράγωνο που φιλοξενεί εδώ και δεκαετίες το ξενοδοχείο τοπόσημο της πρωτεύουσας θα αναπτυχθούν και πρόσθετα οικοδομήματα καθώς το ακίνητο διαθέτει σημαντικότατο ανεκμετάλλευτο συντελεστή δόμησης.

Η σχετική επένδυση της ιδιοκτήτριας Ιονική Ξενοδοχειακή, συμφερόντων του ομίλου Κωνσταντακόπουλου, σε κτιριακές εγκαταστάσεις, υποδομές και εξοπλισμό θα ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια, επιπλέον των 145 εκατομμυρίων που έχει ήδη δαπανήσει από το 2016 και μετά για την εξαγορά του ακινήτου. Συνολικά δηλαδή η επένδυση θα υπερβεί τα 275 εκατομμύρια και ενδέχεται, σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, να ξεπεράσει στην τελική της φάση και τα 300 εκατομμύρια εξαιτίας και της ανόδου του κόστους των κατασκευαστικών υλικών.

Το νέο πολυτελές ξενοδοχείο Conrad, εκτός από τα 50 διαμερίσματα, θα διαθέτει 280 δωμάτια και σουίτες. Το συγκρότημα θα φιλοξενεί επίσης επώνυμα εστιατόρια θεματικούς εμπορικούς χώρους εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και ευεξίας, καθώς και σύγχρονη λέσχη μελών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

3 × one =