αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ«Πουλάμε smartphones χωρίς να βγάζουμε κέρδος»: Μια απρόσμενη δήλωση από τον αντιπρόεδρο της Xiaomi

«Πουλάμε smartphones χωρίς να βγάζουμε κέρδος»: Μια απρόσμενη δήλωση από τον αντιπρόεδρο της Xiaomi

Μπορεί οι πωλήσεις smartphones της Xiaomi να έχουν ελαττωθεί ελαφρώς, ο Κινέζικος κολοσσός όμως δεν ανησυχεί. Σύμφωνα με δηλώσεις του Αντιπροέδρου της εταιρίας, Hugo Barra, οι συσκευές δεν είναι το πιο κερδοφόρο τμήμα της Xiaomi.

Ουσιαστικά σας δίνουμε συσκευές χωρίς να βγάζουμε κέρδος… μας νοιάζει η συνεχόμενη ροή εσόδων σε βάθος πολλών χρόνων. Θα μπορούσαμε να πουλήσουμε 10 δισεκατομμύρια smartphones και να μη βγάλουμε ούτε μια δεκάρα σε κέρδος, λέει ο ίδιος.

Το επιχειρηματικό μοντέλο της Xiaomi διαφέρει από τον ανταγωνισμό, αφού το πραγματικό κέρδος έρχεται από την παροχή υπηρεσιών και όχι από το hardware. Ήδη έχει κάνει επενδύσεις σε Ινδία και στην υπόλοιπη Ασία, ενώ ετοιμάζεται να μπει δυναμικά με απευθείας πωλήσεις και στις ΗΠΑ. Για πρώτη φορά θα συμμετάσχει στην CES, παρουσιάζοντας ένα ολοκαίνουριο προϊόν.

Όπως σημειώνει το τεχνολογικό site unboxholics.com, η ηλεκτρονική γκάμα προϊόντων που παρέχει η εταιρία δεν περιορίζεται στα smartphones και συμπεριλαμβάνει fitness bands, ηλεκτρικά ποδήλατα, ρομποτικές σκούπες και πολλά άλλα, μέχρι και smart κατσαρόλα για ρύζι, όλα σε άκρως ανταγωνιστικές τιμές.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × five =