αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοταμιάνος: Ένας μισθός για μια γκαρσονιέρα -Καινούρια σπίτια μόνο για πολύ πλούσιους

Ποταμιάνος: Ένας μισθός για μια γκαρσονιέρα -Καινούρια σπίτια μόνο για πολύ πλούσιους

Τη στρεβλή εικόνα που επικρατεί επί μακρόν στην αγορά ακινήτων επιχείρησε να αναλύσει ο πρόεδρος των Μεσιτών Αττικής. Μιλώντας στο ACTION24 ο Λευτέρης Ποταμιάνος αναφέρθηκε στην επικρατούσα κατάσταση, αποκάλυψε το παράδοξο που αναμένεται να ισχύσει στην αγορά ακινήτων το αμέσως επόμενο διάστημα και συνάμα εξέφρασε την άποψή του για το τι είναι αυτό που σώζει την κατάσταση μέχρι ώρας.

«Τα ενοίκια έχουν φτάσει σε ένα ταβάνι. Δεν βγαίνει ο κόσμος» σημείωσε ο κ. Ποταμιάνος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για μια σοβαρή ανακαίνιση διαμερίσματος δεν φτάνουν τα χρήματα του σχετικού κυβερνητικού προγράμματος.

«Είναι γεγονός πως βρισκόμαστε σε φάση κόπωσης της αγοράς. Το λέω τον τελευταίο μήνα. Δεν θα διορθώσει πολύ. Το επόμενο διάστημα θα ζήσουμε το παράδοξο: δεν θα έχουμε ιδιαίτερη κίνηση αλλά δεν θα πέφτουν και οι τιμές».

Σύμφωνα με τον κ. Ποταμιάνο, «μόνο όποιος είναι πιο ανταγωνιστικός στην αγορά θα κινηθεί».

«Στριμώχνεται ο κόσμος και διαθέτει τον ένα μισθό του ζευγαριού στο ενοίκιο. Αυτό που σώνει την κατάσταση ακόμη είναι πως υπάρχουν ακόμη παλιές μισθώσεις σε ισχύ», πρόσθεσε. Όπως είπε, σε δείκτη τιμών έχουμε γυρίσει στο 2009 «αλλά τα λεφτά μας δεν είναι τα ίδια, δεν έχουμε τα ίδια λεφτά».

Πέραν των στρεβλώσεων στα ενοίκια, ο κ. Ποταμιάνος αναφέρθηκε και σχετικά με την αγορά σπιτιών. «Αυτή τη στιγμή στην Κυψέλη ζητάνε και 1.500 ευρώ, για σπίτι που έχει χτιστεί τη δεκαετία του ΄60», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + three =