αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ποτέ μην καλείς ή μην στέλνεις email σε ένα απασχολημένο άτομο την Δευτέρα το πρωί»: Τι λέει ένας κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος

«Ποτέ μην καλείς ή μην στέλνεις email σε ένα απασχολημένο άτομο την Δευτέρα το πρωί»: Τι λέει ένας κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος

Αρκετές φορές προσπαθούμε να τρέξουμε όλες τις δουλειές μας στο ξεκίνημα της εβδομάδας. Έτσι ώστε να μην χάσουμε χρόνο. Κι όμως, αυτή η τακτική ίσως δεν είναι η ιδανική που μπορείς να ακολουθήσεις.

Ο John Spooner είναι ένας κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος. «Εξακολουθώ να διευθύνω την ίδια billion-dollar εταιρεία διαχείρισης χρημάτων στην οποία βρίσκομαι εδώ και δεκαετίες, ενώ παράλληλα δουλεύω το 13o βιβλίο μου», λέει ο ίδιος.

Μπορεί οι γενιές να έχουν διαφορές μεταξύ τους, αλλά όπως τονίζει ο Spooner, οι βασικές αρχές για την επιτυχία παραμένουν ίδιες. Και παραθέτει μια ιδιαίτερη συμβουλή ανάμεσα σε άλλες, μιλώντας στο CNBC: Ποτέ μην καλείς τηλεφωνικά ή μην στέλνεις email σε ένα απασχολημένο άτομο την Δευτέρα το πρωί.

«Οι απασχολημένοι άνθρωποι μπαίνουν στις επαγγελματικές τους ρουτίνες για την εβδομάδα, και το τελευταίο άτομο από το οποίο θέλουν να ακούσουν όταν ξεκινούν είναι εσείς», εξηγεί. Είναι εύκολο να θεωρήσουν ότι θα σπαταλήσουν τον χρόνο τους, αν ασχοληθούν μαζί σας εκείνη την στιγμή.

Και πότε είναι καλύτερο να κάνεις τις κρούσεις σου για κάτι που θες; «Καλέστε το απόγευμα της Τρίτης, μετά το μεσημεριανό γεύμα. Τότε, οι απασχολημένοι άνθρωποι αποδέχονται περισσότερο αυτές τις κλήσεις επειδή έχουν ήδη μπει στο ρυθμό της εβδομάδας», λέει ο οικονομικός σύμβουλος.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

sixteen + 17 =