αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠολύτεκνη μητέρα δικαιώθηκε δικαστικά απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς

Πολύτεκνη μητέρα δικαιώθηκε δικαστικά απέναντι στην Τράπεζα Πειραιώς

Μια πρώτη αλλά σημαντική νίκη πέτυχε μια εργαζόμενη στην Τράπεζα Πειραιώς που μετατέθηκε δυσμενώς απ’ τον τόπο όπου εργαζόταν και ζούσε.

Αναλυτική ανακοίνωση έβγαλε ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), στην οποία αναφέρει: «Πριν λίγες μέρες, εκδόθηκε προσωρινή διαταγή που παγώνει τη δρομολογημένη διαδικασία απόσχισης συναδέλφου μας​​ από την πρ. Γενική η οποία είναι χήρα με τέσσερα τέκνα και αρχικά είχε μετατεθεί από την Πρέβεζα στο κατάστημα της Πάργας. Ήταν κοινό μυστικό ότι το συγκεκριμένο κατάστημα επρόκειτο να κλείσει και η συνάδελφος όπως συνέβη και με άλλους, αντιμετώπισε το εκβιαστικό δίλημμα:​​ Αθήνα ή «εθελουσία απόλυση». Ωστόσο η απόφασή της να αγωνισθεί για τη διατήρηση της θέσης εργασίας της, την ανάγκασε να εγκαταλείψει το σπίτι της και να εργαστεί για ένα διάστημα σε κεντρική υπηρεσία στην Αθήνα, την όποια όλως τυχαίως η Διοίκηση σχεδίαζε να αποσχίσει.

Η ανωτέρω απόφαση που προέκυψε κατόπιν της καθοριστικής στήριξης του οικείου Συλλόγου (ΣΥΓΤΕ), αποτελεί ένα ακόμη ανάχωμα στις αντεργατικές πρακτικές τις οποίες και ο Σύλλογός μας αναδεικνύει διαχρονικά, όπως συνέβη και στην υπόθεση του αείμνηστου συναδέλφου Χατζηιωσηφίδη και τόσων άλλων που η Διοίκηση προσπάθησε ανεπιτυχώς να τους εξωθήσει σε «εθελούσια» ανεργία.

Με την προσωρινή απόφαση της Δικαιοσύνης, αναδεικνύονται οι απαράδεκτες μεθοδεύσεις της Διοίκησης οι οποίες όπως κρίθηκε, κινούνται έξω από τα όρια της νομιμότητας αλλά και της ηθικής και για το λόγο αυτό θεωρούμε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει καθήκον να επαναφέρει τη συνάδελφο στον τόπο μόνιμης κατοικίας της.

Ταυτόχρονα, με τη ανωτέρω απόφαση δικαιώνεται για μια ακόμα φορά, η στρατηγική επιλογή του Συλλόγου μας ότι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος και κατά συνέπεια οι συνάδελφοι δεν θα πρέπει να υποκύπτουν στο κλίμα εργασιακής τρομοκρατίας που καλλιεργεί η Διοίκηση με την ανοχή των προθύμων συμμάχων της.​​ 

Παροτρύνουμε λοιπόν όλους τους συναδέλφους να αποτινάξουν τη μοιρολατρία και να καταγγείλουν στο Σύλλογό μας κάθε φαινόμενο εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Εμείς έχουμε αποδείξει ότι και θέλουμε και μπορούμε».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × three =