αρχικηVIRAL«Πολυκατοικίες της θάλασσας»: Πόσο κοστίζει να αγοράσεις ένα δικό σου διαμέρισμα μέσα σε ένα πολυτελές γιοτ

«Πολυκατοικίες της θάλασσας»: Πόσο κοστίζει να αγοράσεις ένα δικό σου διαμέρισμα μέσα σε ένα πολυτελές γιοτ

Όσοι ονειρεύονται να αποκτήσουν το δικό τους superyacht μπορούν τώρα να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα πληρώνοντας πολύ λιγότερα.

Η λύση βρίσκεται στις «πολυκατοικίες της θάλασσας», δηλαδή πολύ μεγάλα σκάφη τα οποία πωλούνται διαμέρισμα-διαμέρισμα σε όποιον έχει μερικά εκατομμύρια να διαθέσει.

Όταν όλα τα διαμερίσματα πουληθούν, το γιοτ αρχίζει τα ταξίδια του ανά τον κόσμο και λειτουργεί περίπου σαν ένα κρουαζιερόπλοιο, δίνοντας στους ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων πλήρεις υπηρεσίες και πρόσβαση σε εστιατόρια, γυμναστήρια, σπα και κελάρια κρασιών.

Ένα τέτοιο σκάφος είναι το Somnio, το οποίο κατασκευάζεται αυτή τη στιγμή από τα νορβηγικά ναυπηγεία Vard. Με μήκος 221 μέτρων, θα είναι το μεγαλύτερο σκάφος στον κόσμο, όταν ολοκληρωθεί, το 2024.

Το Somnio θα έχει 39 διαμερίσματα, με τιμές που ξεκινούν από τα 9,5 εκατ. ευρώ το καθένα. Βέβαια, οι τιμές εξαρτώνται από το μέγεθος και την τοποθεσία του διαμερίσματος και όπως συμβαίνει και στις πολυκατοικίες, όσο πιο ψηλά βρίσκεται ένα διαμέρισμα, τόσο ανεβαίνει η τιμή του.

Γιατί, όμως, να επιλέξει κάποιος ένα τέτοιο διαμέρισμα; Παρότι τα 10 εκατ. ευρώ είναι αρκετά για να αποκτήσει κανείς το δικό του σκάφος, σίγουρα δεν επαρκούν για ένα superyacht.

Επιπλέον, όσοι αγοράζουν ένα τέτοιο διαμέρισμα «ξενοιάζουν» από όλα τα διαδικαστικά θέματα και τη συντήρηση, που αποτελούν τους συνηθέστερους «πονοκεφάλους» για τους ιδιοκτήτες σκαφών. Το πλήρωμα φροντίζει για το δρομολόγιο, τα καύσιμα, τον ανεφοδιασμό του σκάφους καθώς και για τις ξεναγήσεις και εκδρομές στους διάφορους προορισμούς. Οι ιδιοκτήτες μπορούν να προτείνουν προορισμούς που θα ήθελαν να επισκεφθούν.

Και την ίδια στιγμή, έχουν την ευκαιρία να γίνουν μέρος μίας κοινότητας από ανθρώπους σαν και αυτούς.

Αυτό που δεν επιτρέπεται είναι να νοικιάζουν το διαμέρισμά τους σε τρίτους, αν και μπορούν να το παραχωρήσουν σε φίλους και συγγενείς, όταν οι ίδιοι δεν το χρησιμοποιούν.

Πηγή: moneyreview.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 + thirteen =