αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠολλοί νέοι και νέες ψάχνουν δουλειά μέσω… Tinder

Πολλοί νέοι και νέες ψάχνουν δουλειά μέσω… Tinder

Ένα ιδιαίτερο τρόπο για να βρουν δουλειά χρησιμοποιούν αρκετοί νέοι και νέες. Αυτό που κάνουν αρκετοί άνθρωποι στην Κίνα, είναι να ψάχνουν μέσω… Tinder. Ναι, είναι η διάσημη εφαρμογή γνωριμιών.

Η Jade Liang, φοιτήτρια μεταπτυχιακού στη Σαγκάη, σύμφωνα με το NBC, αποφάσισε να ξεσκονίσει τον λογαριασμό της στην εφαρμογή γνωριμιών αφού έκανε αίτηση για περισσότερες από 400 θέσεις εργασίας στο διαδίκτυο χωρίς επιτυχία. Το είχε χρησιμοποιήσει στο παρελθόν στην αναζήτησή της για ερωτικές σχέσεις, αλλά τώρα βρίσκει χρήσιμο να συνδέεται με άλλους επαγγελματίες για περιστασιακές συνομιλίες για καφέ. Ο Liang είναι μεταξύ των ατόμων που αναζητούν εργασία στην Κίνα που καταφεύγουν σε μη συμβατικές μεθόδους λόγω του σκληρού ανταγωνισμού και της έλλειψης ευκαιριών εργασίας.

Η Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες, παλεύει με την ανεργία των νέων, η οποία έφτασε στο ρεκόρ του 21,3% τον περασμένο Ιούνιο. Αφού ανέστειλαν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για την ανεργία των νέων για αρκετούς μήνες για να αναθεωρηθεί η μέθοδος υπολογισμού, οι Κινέζοι αξιωματούχοι δήλωσαν τον Δεκέμβριο ότι το ποσοστό ανεργίας για άτομα ηλικίας 16 έως 24 ετών, εξαιρουμένων των φοιτητών, ήταν 14,9%.

Αν και η υψηλή ανεργία των νέων δεν είναι ασυνήθιστη για χώρες όπως η Κίνα που αντιμετωπίζουν επίσης άλλες οικονομικές προκλήσεις, «τα προβλήματα της Κίνας φαίνεται να είναι πιο σοβαρά αυτή τη φορά», δήλωσε ο Su Yue, κύριος οικονομολόγος στο The Economist Intelligence Unit στη Σαγκάη. «Η οικονομική ύφεση της χώρας, ο αντίκτυπος της πανδημίας και η εξυγίανση της βιομηχανίας ήρθαν όλα ταυτόχρονα, επηρεάζοντας σημαντικά τον νεανικό πληθυσμό», είπε.

Η Liang σκέφτηκε για πρώτη φορά το Tinder ως εργαλείο αναζήτησης δουλειάς αφού είδε μια viral ανάρτηση στο Xiaohongshu, το αντίστοιχο του Instagram στην Κίνα, από έναν χρήστη που είπε ότι βρήκε επιτυχώς δουλειά χρησιμοποιώντας μια κινεζική εφαρμογή γνωριμιών, σύμφωνα με το NBC News.

Παρόμοιες αναρτήσεις που προτείνουν εφαρμογές γνωριμιών ως τρόπο εύρεσης εργασίας δεν είναι ασυνήθιστες στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αν και το Tinder είναι μία από τις πολλές ξένες εφαρμογές που είναι αποκλεισμένες στην ηπειρωτική Κίνα, οι κάτοικοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό χρησιμοποιώντας ιδιωτικά δίκτυα.

Το Tinder, πάντως, αποθαρρύνει την πρακτική, λέγοντας ότι η πλατφόρμα του έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει προσωπικές σχέσεις και όχι επιχειρηματικές. «Το Tinder δεν είναι ένα μέρος για να προωθήσετε τις επιχειρήσεις για να προσπαθήσουν να κερδίσουν χρήματα», δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στο NBC News.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

twelve − 5 =