αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠολλοί αναβάλουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους… για το 2021

Πολλοί αναβάλουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους… για το 2021

Για το 2021 έχει ήδη μεταφερθεί μεγάλος όγκος τουριστικών κρατήσεων, όπως αναφέρουν στο Capital.gr παράγοντες της ξενοδοχειακής αγοράς που δραστηριοποιούνται σε προορισμούς με σημαντική εξάρτηση από tour operators και οργανωμένα γκρουπ.

Παρά το γεγονός πως υπάρχει πιθανότητα κάποια ξενοδοχεία να ξεκινήσουν να λειτουργούν από τον Ιούλιο και σταδιακά στα μέσα του καλοκαιριού να αποκατασταθεί μέρος των αεροπορικών συνδέσεων, το “ρίσκο” από σημαντική μερίδα πελατών, όπως λένε οι ξενοδόχοι, θεωρείται ακόμη πολύ μεγάλο. Με την “επόμενη ημέρα” για τον Τουρισμό και τις μετακινήσεις να παραμένει επί της ουσίας άγνωστη, η μετάθεση των διακοπών προτιμάται.

Σημειώνεται πως οι περισσότερες μεταθέσεις παρατηρούνται σε ταξιδιώτες άνω των 65 ετών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αποτελούν δε και βασική κατηγορία τουριστών που προτιμούν το early booking.

Πέρα όμως από το πότε θα καταστούν ασφαλείς οι μετακινήσεις, η πιθανότητα για ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού από το Σεπτέμβριο και ενώ ακόμη δεν έχει εγκριθεί εμβόλιο, προβληματίζει ακόμη περισσότερο τους τουρίστες.

“Μαξιλάρι” οι πληρότητες στο 30%

Η επίτευξη πληροτήτων κοντά στο 30% μέσα στο καλοκαίρι θεωρείται από τους περισσότερους επιχειρηματίες του Τουρισμού μια καλή εκκίνηση για την “ανάνηψη” της τουριστικής ζήτησης. 

Στο πλαίσιο αυτό, μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι προσανατολίζονται στο άνοιγμα μερικών μόνο από τις μονάδες που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους. Σε ευνοϊκότερη θέση, λόγω των περιορισμών που μπορεί να τεθούν, θεωρείται πως βρίσκονται τα συγκροτήματα με κατοικίες και βίλες, ενώ μένει αν δούμε πως και αν θα λειτουργήσουν μικρότερες μονάδες, αλλά και τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 − 1 =