αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠολλές καταγγελίες: Εξαναγκάζουν εργαζομένους να πηγαίνουν στην εργασία τους ενώ είναι σε αναστολή ή τηλεργασία

Πολλές καταγγελίες: Εξαναγκάζουν εργαζομένους να πηγαίνουν στην εργασία τους ενώ είναι σε αναστολή ή τηλεργασία

Μεγάλη είναι η κίνηση στους δρόμους, παρόλο που υπάρχει lockdown εδώ και περίπου 3 μήνες. Ενώ τα ΜΜΜ είναι σχεδόν γεμάτα τις πρωινές και μεσημεριανές ώρες. Μια εξήγηση για αυτό φαίνεται πως είναι το εξής: Πολλοί εργοδότες εξαναγκάζουν εργαζομένους να πηγαίνουν στην εργασία τους ενώ είναι σε αναστολή ή τηλεργασία.

Ένα φαινόμενο που παρατηρήθηκε έντονα μέσα στο 2020 και συνεχίζεται και το νέο έτος. Για αυτόν τον λόγο μάλιστα το ΣΕΠΕ αναμένεται να κάνει ακόμα περισσότερους ελέγχους στο προσεχές διάστημα.

Εκατοντάδες είναι οι καταγγελίες που φτάνουν στη ΓΣΕΕ και στην Επιθεώρηση Εργασίας για «μαϊμού» τηλεργασία.

Όπως επισημαίνει ο Δημήτρης Καραγεωργόπουλος, Γραμματέας Τύπου και Δημόσιων Σχέσεων της ΓΣΕΕ «είναι πάρα πολύ δύσκολο να πραγματοποιηθεί έλεγχος στον φυσικό χώρο εργασίας. Πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις έχουν κλειδωμένες πόρτες και δεν επιτρέπουν την είσοδο των επιθεωρητών καθώς ισχυρίζονται ότι είναι κλειστές».

Ποιοι είναι οι κλαδοι «πρωταθλητές»;

• τηλεφωνικά κέντρα
• ηλεκτρονικά καταστήματα
• ασφαλιστικές εταιρείες
• υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών

Στο σκηνικό που έχει δημιουργεί, δεν υπάρχουν βέβαια μόνο «μαϊμού» αναστολές. Η αυθαίρετη μείωση μισθών και μετατροπή των συμβάσεων εργασίας, η υποχρέωση των εργαζομένων να καταβάλλουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού που πήραν από το κράτος ή το δώρο Χριστουγέννων στους εργοδότες, είναι σχεδόν καθημερινό φαινόμενο για χιλιάδες εργαζόμενους που καλούνται εδώ και σχεδόν ένα χρόνο να αντιμετωπίσουν μία νέα πραγματικότητα που διαμόρφωσε η καραντίνα, ανυπεράσπιστοι και αντιμέτωποι με τον φόβο της ανεργίας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 − seven =