αρχικηVIRALΠοιος κορονοϊος; 11.000 Έλληνες πήγαν για ψώνια σε Τουρκία και Βουλγαρία

Ποιος κορονοϊος; 11.000 Έλληνες πήγαν για ψώνια σε Τουρκία και Βουλγαρία

Σε 5.000 που έκαναν τις αγορές τους από την Τουρκία και 6.000 που έκαναν τις αγορές τους από την Βουλγαρία, ανέρχονται οι αριθμοί που καταγράφουν την τεράστια διαρροή καταναλωτών Ελλήνων και μάλιστα την εβδομάδα πριν τις Εκπτώσεις στη Ροδόπη.

«Αυτοί οι αριθμοί υπήρχαν και από πριν τους γνωρίζαμε. Αυτό που το κάνει πιο έντονο είναι η απαγόρευση των επισκεπτών-τουριστών από Βουλγαρία και Τουρκία προς την Ελλάδα. 

Ειδικά τώρα που οι χώρες αυτές έχουν κόκκινο συναγερμό λόγω των πολλών κρουσμάτων κορονοϊού. Όλοι όσοι επισκέπτονται αυτές τις χώρες μεταφέρουν τον ιό και προς την Ελλάδα, αυτό τονίσαμε με πολλαπλές ανακοινώσεις και παρεμβάσεις προς την Πολιτεία, η οποία μας απαντάει, πως η έξοδος των Ελλήνων είναι συνταγματικό τους δικαίωμα…

Εγώ αυτά τα ακούω κάπως, λόγια χωρίς αντίκρυσμα…Δηλαδή οι τουρίστες μεταφέρουν τον ιό και κλείνουμε τα σύνορα, ενώ οι Έλληνες δεν μεταφέρουν τον ιό;», αναρωτήθηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Ροδόπης, -ΟΕΒΕΣ-Ανέστης Βαφειάδης.

Να απαγορευτεί η διέλευση 

Επιπλέον πρόσθεσε πως αυτό που πρέπει να γίνει άμεσα είναι η απαγόρευση της μετακίνησης των Ελλήνων πολιτών προς Βουλγαρία και Τουρκία, από τις διόδους της Νυμφαίας και των Κήπων, λόγω της επιδημιολογικής κρίσης, εκτός από επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς λόγους. Σε δεύτερη φάση, αφού περάσει ο κίνδυνος με την πανδημία να γίνουν προσπάθειες για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.

Η ΟΕΒΕΣ έχει προτείνει στη Θράκη να λειτουργήσουν ειδικές φορολογικές ζώνες, τέτοιες που να συγκρατούν τον πληθυσμό από αγορές τροφίμων και καυσίμων από Βουλγαρία και Τουρκία. Δεύτερον, δεν μπορεί να αγοράζεις στην Βουλγαρία και να κτίζεις αφορολόγητο στην Ελλάδα, μέσω καρτών.

Ελπίδες για τη διακομματική 

Το τρίτο -στο οποίο πλέον έχει εναποθέσει τις ελπίδες της η Θράκη- είναι η Διακομματική Επιτροπή, όπου τα πράγματα από την αρχή θα συζητηθούν και θα αποφασισθεί ένα νέο πλαίσιο κινήτρων ουσιαστικών για τη Θράκη, που δεν θα ευνοεί «αεριτζήδες» επενδυτές.

«Ελπίζουμε κάποιες από τις συνεδριάσεις να γίνουν και στη Θράκη, για να έχουν και την εικόνα, να ακούσουν τους παραγωγικούς φορείς και να διαμορφώσουν τις προτάσεις τους ενσωματώνοντας και τις τοπικές θέσεις των φορέων», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Βαφειάδης.

Πηγή: xanthinea.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + fourteen =