αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιοι ξεπλένουν χρήμα… σε ακίνητα

Ποιοι ξεπλένουν χρήμα… σε ακίνητα

Πάνω από το ένα τρίτο του οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των εγκληματικών δικτύων που αποτελούν μείζονες απειλές ξεπλένουν τα κέρδη τους μέσω των επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία, αναφέρει το Bloomberg, επικαλούμενο έκθεση της Κομισιόν για το οργανωμένο έγκλημα σε ολόκληρη την περιοχή.

Η Europol, η ευρωπαϊκή υπηρεσία για τη συνεργασία των αρχών επιβολής του νόμου μεταξύ των κρατών μελών, διαπίστωσε ότι μεταξύ των εγκληματικών οργανώσεων που αντιπροσωπεύουν τις σοβαρότερες απειλές, το 41% επέλεξε να επενδύσει στο real estate για να “ξεπλύνει” τα παράνομα έσοδά του. Άλλες δημοφιλείς επιλογές, σε χαμηλότερο όμως βαθμό, ήταν οι επενδύσεις σε είδη πολυτελείας, επιχειρήσεις υψηλής έντασης μετρητών όπως τα ξενοδοχεία και τα κρυπτονομίσματα.

Όπως προκύπτει μάλιστα από την ίδια έκθεση, το 49% του “ξεπλύματος χρήματος” από τις συμμορίες που δρουν εντός της Ευρώπης γίνεται αποκλειστικά εντός της ΕΕ, το 32% γίνεται σε επενδύσεις εντός κα εκτός της και το 19% γίνεται μόνο εκτός της ΕΕ.

“Δεν υπάρχει σχεδόν κανένας πρωταγωνιστής στο σύμπαν του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος που να μην συνδέεται, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με έναν τομέα της νόμιμης οικονομίας, είτε για να συγκαλύπτει την εγκληματική του δραστηριότητα είτε για να ξεπλένει τα κέρδη που αποκομίζει από την αυτήν”, σύμφωνα με την έκθεση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × four =