αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιοι θησαυρίζουν από τις νοσοκομειακές μάσκες- Αύξησαν τις τιμές ως και 30%

Ποιοι θησαυρίζουν από τις νοσοκομειακές μάσκες- Αύξησαν τις τιμές ως και 30%

Ο Κορονοϊός έρχεται… όλο και πιο κοντά μας. Και φαίνεται ότι τα κρούσματα στην Ιταλία έχουν θορυβήσει και αρκετούς ανθρώπους που βρίσκονται στην χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι τις τελευταίες ημέρες έχει αυξηθεί κατακόρυφα η ζήτηση για νοσοκομειακές μάσκες.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει έλλειψη από μάσκες σε πολλά φαρμακεία. Την ίδια στιγμή, κάποιοι βρήκαν την ευκαιρία να θησαυρίσουν. Όπως λένε φαρμακοποιοί, υπάρχουν αρκετές φαρμακαποθήκες οι οποίες το τελευταίο χρονικό διάστημα αύξησαν τις τιμές στις μάσκες ως και 30%. Εκμεταλλευόμενοι την ανάγκη που έχει δημιουργηθεί. Φυσικά η αύξηση μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερη, αν αποφασίσει και ο φαρμακοποιός να «τσιμπήσει» λίγο παραπάνω στην τιμή.

Οι ειδικοί πάντως συστήνουν ψυχραιμία. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η χρήση μάσκας συνιστάται σε άτομα που εμφανίζουν αναπνευστικά συμπτώματα (βήχα ή φτέρνισμα) ή σε ασθενείς με ήπια συμπτώματα και υποψία λοίμωξης με 2019–nCoV ή σε άτομα που φροντίζουν ασθενείς για τους οποίους υπάρχει η υποψία λοίμωξης με 2019–nCoV.

Η χρήση ιατρικής μάσκας μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο της εξάπλωσης ορισμένων αναπνευστικών νοσημάτων. Ωστόσο, η χρήση μάσκας από μόνη της δεν διασφαλίζει πλήρη προστασία και θα πρέπει να συνδυάζεται με τη λήψη και άλλων προστατευτικών μέτρων όπως είναι η σωστή υγιεινή των χεριών και η αποφυγή στενών επαφών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

five × one =