αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα μέσα στον Δεκέμβριο

Ποιοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα μέσα στον Δεκέμβριο

Έκτακτη ενίσχυση, με τη μορφή «κοινωνικού μερίσματος», θα λάβουν χιλιάδες ευάλωτα νοικοκυριά τον Δεκέμβριο.

Όπως εκτιμάται, οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης θα είναι περίπου 270.000.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, υπάρχει η σκέψη να δοθεί έκτακτο βοήθημα και σε χαμηλοσυνταξιούχους, που λαμβάνουν κύρια και επικουρική σύνταξη κάτω από 1.000 ευρώ.

Σε περίπτωση που χορηγηθεί σε απόλυτη προτεραιότητα βρίσκονται οι χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι δεν έχουν πάρει αναδρομικά και οι υγειονομικοί που δεν έχουν λάβει κάποιο έξτρα βοήθημα εκτός από αυτό πέρσι το Πάσχα.

Οι δύο αυτές ομάδες θα προστεθούν στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, για τους οποίους έχει ανακοινωθεί ήδη ότι θα χορηγηθεί διπλή πληρωμή τα Χριστούγεννα. Συνεπώς, το ποσό ενδέχεται να φτάσει μέχρι και τα 900 ευρώ.

Παράλληλα, στο τραπέζι βρίσκεται και η ενίσχυση των υγειονομικών με έκτακτο δώρο Χριστουγέννων.

«Η Πολιτεία αποφάσισε να παρέχει και μία πρόσθετη οικονομική στήριξη. Γι’ αυτό και τον Δεκέμβριο, σε όλους τους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα καταβληθεί το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα λάμβαναν κανονικά. Μια πράξη ανακούφισης πριν από τις γιορτές σε εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη», είχε αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης τον Σεπτέμβριο.

Πώς υπολογίζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

  • Για νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη, καταβάλλεται συνολικά ποσό ενίσχυσης 300 ευρώ. Με τη διπλή καταβολή του Δεκεμβρίου το ποσό θαφτάσει τα 600 ευρώ
  • Για κάθε ανήλικο μέλος του νοικοκυριού θαυπάρξει προσαύξηση του εγγυημένου ποσού κατά 50 ευρώ
  • Έτσι, για παράδειγμα νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και ένα ανήλικο μέλος λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 350 ευρώ.Με την καταβολή του Δεκεμβρίου θα λάβει 700 ευρώ
  • Νοικοκυριό με 2 ενήλικα μέλη και δυο ανήλικα μέλη λαμβάνει συνολικό ποσό ενίσχυσης 400 ευρώ. Με την καταβολή τουΔεκεμβρίου θα λάβει 800 ευρώ.
  • Ως ανώτατο όριο του εγγυημένου ποσού ορίζονται τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού. Συνεπώς, με την καταβολή του Δεκεμβρίου οι δικαιούχοι θα λάβουν επιπλέον 900 ευρώ.

Πηγή: workenter.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

18 + 8 =