αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοιοι θέλουν να αγοράσουν την Wind

Ποιοι θέλουν να αγοράσουν την Wind

Το υψηλό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στο πλαίσιο της σχετικής διαδικασίας που “τρέχει” ως σύμβουλος η JP Morgan επιταχύνει τις εξελίξεις γύρω από τη Wind Ελλάς.

Όπως ανέφερε το Capital.gr έπειτα από την επιτυχή έκδοση του ομολογιακού δανείου, ύψους 525 εκατ. ευρώ, που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, οι βασικοί μέτοχοι, Golden Tree Asset Management (GTAM) και Cyrus Capital Partners, ξεκίνησαν να διερευνούν τις επιλογές τους αναφορικά με την επένδυσή τους στην Wind Ελλάς.

Συναντήσεις

Το επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε αποδείχθηκε υψηλό και υπερέβη τις αρχικές προβλέψεις. Πέραν των επαφών που υλοποιούν οι βασικοί μέτοχοι, πραγματοποιήθηκαν και διαδοχικές συναντήσεις στην Αθήνα από funds του μεγέθους της Warburg Pincus LLC, όπως είχε αναφέρει το Capital.gr, καθώς και από άλλους ενδιαφερόμενους.

Κατά την παραμονή τους στην Αθήνα υπήρξαν συναντήσεις με επικεφαλής και υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών, παράγοντες της αγοράς τηλεπικοινωνιών και, κατά πληροφορίες, με μέλη της κυβέρνησης, τα οποία και ενημερώθηκαν για το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται γύρω από τη Wind.

Όπως αναφέρουν πηγές που είναι κοντά στη διαδικασία, το ενδιαφέρον γύρω από τη Wind επιτάχυνε το γεγονός ότι στην εταιρεία είχε πραγματοποιηθεί πρόσφατα πληρέστατος έλεγχος δέουσας επιμέλειας (due diligence) λόγω των απαιτήσεων για την έκδοση του ομολογιακού δανείου

Πέραν της Warburg Pincus, μεταξύ των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων εμφανίζονται να περιλαμβάνονται ονόματα όπως αυτά της Providence, της Apollo, άλλες πηγές αναφέρουν τη BC Partners, ενώ στην αγορά ήδη υπάρχουν σενάρια και για συνεργασία εγχώριου επιχειρηματία και ξένων επενδυτικών κεφαλαίων με στόχο τη Wind, κάτι που προσώρας δεν επιβεβαιώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να καταγραφεί το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται, βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη από τη JP Morgan διαδικασία για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών, η οποία εκτιμάται ότι μπορεί να έχει ολοκληρωθεί στις 11 Δεκεμβρίου, όπως αναφέρουν πηγές.

Σημειώνεται πως τον έλεγχο της Wind έχουν σήμερα οι επενδυτικές εταιρείες Golden Tree Asset Management (GTAM) και Cyrus Capital Partners που κατέχουν την πλειοψηφία (95%) της μητρικής της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, Crystal Almond Holdings Limited.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

10 + 19 =