αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιοι εργαζόμενοι θα δουν αύξηση στον καθαρό μισθό τους τον Ιούνιο

Ποιοι εργαζόμενοι θα δουν αύξηση στον καθαρό μισθό τους τον Ιούνιο

Μικρή αύξηση θα «φέρει» ο Ιούνιος στις καθαρές μηνιαίες αποδοχές των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, καθώς μειώνεται ο συντελεστής υπολογισμού των ασφαλιστικών τους εισφορών. 

Παράλληλα, μέχρι τις 30 Ιουνίου θα πληρωθούν το Δώρο Πάσχα (αν δεν τους έχει ήδη καταβληθεί) από τον εργοδότη τους και το κράτος θα του επιστρέψει ένα τμήμα του, λόγω της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων εξαιτίας της πανδημίας.

Αύξηση μισθού

Όπως αναφέρει το Insider.gr, o νόμος προβλέπει από 1η Ιουνίου την αφαίρεση 0,9 μονάδων από τον όγκο των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζόμενου, που σήμερα φτάνουν αθροιστικά στο 40,56%  (15,75% για  τον εργαζόμενο και 24,81% για τον εργοδότη).

Η μείωση θα επιμεριστεί κατά 0,48 ποσοστιαίες μονάδες για τους εργοδότες και 0,42 για τους εργαζόμενους, κάτι που σημαίνει αυξήσεις καθαρών αποδοχών που ξεκινούν από 2,73 ευρώ για όσους πληρώνονται με τον κατώτατο μισθό και φτάνουν έως και τα 27,3 ευρώ τον μήνα για τις ανώτατες ασφαλιστέες αποδοχές των 6.500 ευρώ τον μήνα.

Αντίστοιχα, η ελάφρυνση για τους εργοδότες ξεκινά από τα 3,12 ευρώ για τον κατώτατο μισθό και κλιμακώνεται έως και τα 31,2 ευρώ για τις ανώτατες ασφαλιστέες αποδοχές των 6.500 ευρώ το μήνα.

Συνεπώς, μισθωτός με απολαβές 1.000 ευρώ, κερδίζει 4,2 ευρώ το μήνα από την μείωση των ασφαλιστικών του κρατήσεων, ενώ ο εργοδότης του γλυτώνει 4,8 ευρώ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =