αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠοιοι Ελληνικοί προορισμοί γέμισαν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Ποιοι Ελληνικοί προορισμοί γέμισαν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Αράχωβα, Μέτσοβο, Καλάβρυτα, Δημητσάνα, Βυτίνα, Καρπενήσι, Πήλιο, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Ναύπακτος, Τρίκαλα Κορινθίας: είναι μερικοί από τους προορισμούς που είναι γεμάτοι για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, το πρώτο του φετινού χειμώνα, που με αγωνία περίμεναν τα καταλύματα της χειμερινής σεζόν.

Σύμφωνα με στοιχεία από Πανελλαδικό Δίκτυο E-Real Estates (η έρευνα αφορά αποκλειστικά σε ακίνητα -διαμερίσματα ή/και αυτοτελή κατοικίες- που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης και όχι σε ξενοδοχειακές κλίνες ή/και πανσιόν) οι προ-κρατήσεις κυμάνθηκαν από 85% έως και 100%, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των δημοφιλών χειμερινών προορισμών βρίσκονταν άνω του 90%. Είναι χαρακτηριστικό πως, ήδη από τα μέσα του Σεπτεμβρίου, η ζήτηση για το τριήμερο ήταν μεγάλη και τα ποσοστά κρατήσεων ήταν εντυπωσιακά, φτάνοντας από τότε έως και το 85%.

Στην Αράχωβα οι προ-κρατήσεις για το τριήμερο 28 Οκτωβρίου έως και Κυριακή 30 Οκτωβρίου έως και τα μέσα Σεπτεμβρίου άγγιζαν το 51%, αρχές Οκτωβρίου άγγιζαν το 81% και πλέον το 90%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 180€ έως 640€. Η κατώτερη ζητούμενη τιμή μίσθωσης αφορά διαμέρισμα 65τμ, ενώ ένα chalet 95τμ με 2Υ/Δ μισθώνεται προς 640€ για το σύνολο του τριημέρου.

Στο Μέτσοβο, οι προ-κρατήσεις από 66% στα μέσα του Σεπτεμβρίου και 76% αρχές Οκτωβρίου, και πλέον τα καταλύματα εξαντλήθηκαν . Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 300€ έως 400€. Στο Μέτσοβο διατίθενται προς μίσθωση κυρίως αυτοτελή διαμερίσματα.

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις άγγιξαν το 76% τα μέσα του Σεπτεμβρίου, αρχές Οκτωβρίου το 92% και πλέον αγγίζουν το 97%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο σε ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία κυμαίνονται από 400€ έως 450€. Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 65τμ έως 75τμ.

Έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στους χειμερινούς προορισμούς του Νομού Αρκαδίας. Στο επίκεντρο η Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα. Οι προ-κρατήσεις σε Δημητσάνα, Βυτίνα και Στεμνίτσα για το τριήμερο του Οκτωβρίου στα μέσα του Σεπτεμβρίου άγγιζαν το 81%,60% και 66% αντίστοιχα και έφτασαν το 100%, 85% και 85%. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 240€ έως και 500€ στους αρκαδικούς προορισμούς. Το μεγαλύτερο ποσοστό των διαθέσιμων ακινήτων είναι ολόκληρα διαμερίσματα από 35τμ έως 90τμ.

Το Καρπενήσι φαίνεται να προτιμούν για το τριήμερο τόσο Αθηναίοι που θέλουν να ξεφύγουν το τριήμερο από τη πρωτεύουσα όσο και κάτοικοι τόσο της Φθιώτιδας όσο και των όμορων νομών, όπως έδειξε η έρευνα. Οι προ-κρατήσεις στα μέσα Σεπτεμβρίου ήταν 67%, αρχές Οκτωβρίου το 90% και πλέον είναι fully booked. Οι ζητούμενες τιμές μίσθωσης για το τριήμερο κυμαίνονται από 260€ έως 468€. Τα διαμερίσματα που διατίθενται μέσω των πλατφορμών βραχυχρόνιας μίσθωσης είναι κυρίως 50τμ-55τμ.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × 2 =