αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοινική δίωξη για δυο κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, για την υπόθεση Folli Follie

Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα στην οικογένεια Κουτσολιούτσου, για την υπόθεση Folli Follie

Ποινική δίωξη για δυο κακουργήματα, αυτά της απάτης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος ασκήθηκε από τον οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση στην οικογένεια Κουτσολιούτσου και ακόμα 11 άτομα, που είχαν κληθεί πρόσφατα ως ύποπτοι τέλεσης αδικημάτων για την υπόθεση της Folli Follie.

H δίωξη ασκήθηκε με βάση τις διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου, καθώς τα αδικήματα φαίνεται να έχουν επιφέρει ζημία π.χ. στον ΕΦΚΑ, σε άλλα ασφαλιστικά Ταμεία και στο Υπερταμείο. Τα αδικήματα δε αυτά τιμωρούνται ακόμη με ισόβια κάθειρξη.

Σύμφωνα μάλιστα με έγγραφα που έφτασαν ήδη στις πύλες εξόδου της χώρας (αεροδρόμια, λιμάνια κλπ) σε όλους τους διωκόμενους απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα.

Η δίωξη σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία, στρέφεται κατά του ιδρυτή της εταιρείας Δημήτρη Κουτσολιούτσου, της συζύγου του Κατερίνας, του γιου τους Γιώργου Κουτσολιούτσου, διευθύνοντα συμβούλου και μέλους του ΔΣ της εταιρείας, τεσσάρων μελών του ΔΣ που ενέκριναν τις οικονομικές καταστάσεις για τις οικονομικές χρήσεις 2016, 2017, δύο μελών της Επιτροπής Ελέγχου, του οικονομικού διευθυντή, του επικεφαλής του λογιστηρίου, του ορκωτού λογιστή που υπέγραψε τον ισολογισμό του 2017, του οικονομικού διευθυντή και του συνδιαχειριστή του υπο-ομίλου στην Ασία, Folli Follie Sourching. Πρόκειται για συνολικά 14 άτομα για 10 εκ των οποίων ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης είχε ζητήσει από το Δικαστικό Συμβούλιο να δεσμευθούν όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους, οι θυρίδες τους και τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα που κατέχουν.

Δεν έπεισαν

Τα πρόσωπα αυτά είχαν κληθεί ως ύποπτοι πριν από λίγες μέρες και παρέδωσαν υπομνήματα εξηγήσεων τα οποία προφανώς δεν έπεισαν τον εισαγγελέα να μην προχωρήσει στην άσκηση δίωξης. Σύμφωνα με δικηγορικές πηγές η μεν οικογένεια Κουτσολιούτσου στις εξηγήσεις της αρκέστηκε στην ανάπτυξη νομικών θεμάτων οι δε υπόλοιποι επτά (η πλειονότητα τουλάχιστον) εκτιμάται πως επέρριψαν ευθύνες στη μακρινή Ασία και στο εκεί γκρουπ με τις 18 θυγατρικές εταιρείες.

Ο εισαγγελέας πάντως συνεχίζει την έρευνα και για άλλα αδικήματα οπότε αναμένεται εκ νέου κλήτευση υπόπτων.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

three × one =