αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοινή 2,6 εκατομμύρια ευρώ για την Coca-Cola από το ΣτΕ

Ποινή 2,6 εκατομμύρια ευρώ για την Coca-Cola από το ΣτΕ

Έχασε τη δικαστική μάχη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) η Coca-Cola, που «καλείται να καταβάλλει ποσό περίπου 2,6 εκ. ευρώ για διαφορές φόρων, πρόσθετων φόρων και προστίμων, παρελθόντων ετών (2008, 2009, κ.λπ.), λόγω ανακριβών δηλώσεων».

Όπως μεταδίδει το dikastiko.gr, ο προϊστάμενος του Διαπεριφερειακού Ελεγκτικού Κέντρου «αμφισβήτησε τον τρόπο φορολόγησης των αλλοδαπής προέλευσης (Κύπρος) μερισμάτων της Coca-Cola και εξέδωσε φύλλα ελέγχου φόρου εισοδήματος καταλογίζοντας διαφορές κύριου φόρου εισοδήματος, πρόσθετο φόρο και πρόστιμα, λόγω ανακριβών φορολογικών δηλώσεων. Αμφισβητήθηκε δε ο τρόπος φορολόγησης των μερισμάτων της αλλοδαπής που προκύπτει από την σχετική διημερή σύμβαση φορολόγησης με μειωμένο συντελεστή και σε κάποιες μάλιστα περιπτώσεις είχαν ζητήσει την επιστροφή ποσών ως αχρεωστήτως καταβληθέντων».

Τα ποσά που καταλογίστηκαν στην Coca-Cola «είναι περίπου 2,6 εκατ. ευρώ, χωρίς να μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια, καθώς έχουν επιβληθεί πρόσθετοι φόροι (200%), πρόστιμα (30%), κ.λπ. επί της διαφοράς του κύριου φόρου που καταλογίστηκε στην εν λόγω εταιρεία από τις φορολογικές αρχές».

Είχαν προηγηθεί δικαστικές ήττες της Coca-Cola στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και Εφετείο Αθηνών και στην συνέχεια άσκησε αναιρέσεις στο ΣτΕ κατά των εφετειακών αποφάσεων. Όμως, το  Β΄ Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου με 5 αποφάσεις του απέρριψε τις αναιρέσεις της εταιρείας ως αβάσιμες και αλυσιτελείς.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

7 + 5 =