αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠοια skills χρειάζεσαι για να εργαστείς στο Netflix (και πόσο θα πληρώνεσαι)

Ποια skills χρειάζεσαι για να εργαστείς στο Netflix (και πόσο θα πληρώνεσαι)

Όταν ξεκίνησε η πανδημία του COVID-19 και εκατομμύρια άνθρωποι άρχισαν να αυτοαπομονώνονται στο σπίτι, το Netflix βρέθηκε σε μια πολύ περίεργη θέση. Από τη μία πλευρά, η ζήτηση για εκπομπές και ταινίες αυξήθηκε. Από την άλλη, αντιμετώπισε τις ίδιες δυσκολίες με οποιαδήποτε άλλη εταιρεία: τη διαχείριση ενός απομακρυσμένου εργατικού δυναμικού, ενώ προσπαθούσε να παρέχει τις υπηρεσίες του σε ακραίες συνθήκες.

Ότι το Netflix πέτυχε χωρίς πολλά εμπόδια, φυσικά, αποτελεί απόδειξη της εστίασης της εταιρείας στην τεχνολογία αιχμής. Εάν είστε φαν του Netflix (όχι μόνο των ταινιών) θα γνωρίζετε ότι ο πυρήνας της εταιρείας είναι εξαιρετικά καινοτόμος.

Το Netflix έχει τη φήμη ότι προσφέρει στους μηχανικούς του εξαιρετικά υψηλούς μισθούς, τουλάχιστον σε σύγκριση με άλλες εταιρείες τεχνολογίας. Στην παρακάτω εικόνα θα δείτε την σύγκριση των μισθών του Netflix σε σχέση με άλλες τεχνολογικές εταιρείες (πληροφορίες από την levels.fyi).

Αν σας ενδιαφέρει μια θέση εργασίας στο Netflix, αξίζει να ενημερωθείτε ποιες δεξιότητες χρειάζονται για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας. «Εμείς για να βοηθήσουμε την κατάσταση στραφήκαμε στο Burning Glass, το οποίο συλλέγει και αναλύει εκατομμύρια θέσεις εργασίας σε όλη τη Αμερική. Περιορίσαμε το παράθυρο των ερωτημάτων μας στις τελευταίες 90 ημέρες, καθώς και στις τεχνικές θέσεις εργασίας στο Νetflix. Με αυτές τις παραμέτρους, ακολουθούν οι δεξιότητες που αναζητά το Νetflix» σημειώνει το Secnews.gr και παραθέτει τα δεδομένα:

Όπως μπορείτε να δείτε, οι κορυφαίες γλώσσες προγραμματισμού που αναζητά είναι η Java και η Python όπως είναι λογικό αφού το Netflix διαχειρίζεται τεράστιες ποσότητες δεδομένων. Οι δεξιότητες που αναζητά το Netflix αντικατοπτρίζουν αυτές των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας, δίνοντας έμφαση στα άτομα που γνωρίζουν παλαιότερες, πανταχού παρούσες γλώσσες προγραμματισμού και τις αρχές της υποδομής δεδομένων και της ανάλυσης.

Ίσως να αναρωτηθείτε γιατί οι τεχνολογίες αιχμής όπως το machine learning και η τεχνητή νοημοσύνη (A.I.) δεν αποτελούν πιο διαδεδομένο μέρος αυτών των κατανομών δεξιοτήτων. Ενώ εταιρείες όπως το Νetflix είναι περισσότερο από πρόθυμες να πληρώσουν τεράστια ποσά σε ειδικούς που γνωρίζουν τα παραπάνω, συνήθως χρειάζονται περισσότερους τεχνικούς που να μπορούν να αντιμετωπίσουν τα βασικά προβλήματα που προκύπτουν επί καθημερινής βάσεως. Χρειάζονται εκατοντάδες εμπειρογνώμονες δεδομένων και προγραμματιστές της Python για να διατηρήσουν μια εταιρεία σε λειτουργία. Ενώ ελάχιστοι ειδικοί με διδακτορικό στην A.I. αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες της εταιρείας.

Έχοντας αυτό υπόψη, ας δούμε τις κορυφαίες θέσεις εργασίας στο Netflix τις τελευταίες 90 ημέρες, χρησιμοποιώντας επίσης δεδομένα από το Burning Glass:

Τουλάχιστον για την εν λόγω περίοδο τριών των μηνών, το Νetflix είχε μεγάλη ανάγκη για ανώτερους προγραμματιστές / μηχανικούς, καθώς και διάφορα είδη διαχειριστών προϊόντων. Από μια συγκεκριμένη προοπτική, μπορείτε να το θεωρήσετε ως ενθαρρυντικό σημάδι: Παρά την πανδημία που αναγκάζει τις εταιρείες σε όλο τον κόσμο να αλλάζουν τακτικές, το Netflix συνεχίζει να επικεντρώνεται στους μακροπρόθεσμους στόχους του.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 5 =