αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοια είναι τα «Τουρκικά Zara» που έρχονται στην Αθήνα (και έχουν ήδη καταστήματα στην Ελλάδα)

Ποια είναι τα «Τουρκικά Zara» που έρχονται στην Αθήνα (και έχουν ήδη καταστήματα στην Ελλάδα)

Η τουρκική αλυσίδα ρούχων LC Waikiki δεν είναι άγνωστη στη χώρα μας, καθώς διατηρεί καταστήματα στη Βόρεια Ελλάδα ήδη από το 2018. Τώρα ήρθε η σειρά των Αθηναίων τα γνωρίσουν από κοντά τα… «τουρκικά» Zara, καθώς η εταιρεία έχει συμφωνήσει να ανοίξει το νέο της κατάστημα στο retail park στην οδό Πειραιώς, που ανήκει στη θυγατρική του ομίλου Φουρλή, Trade Estate ΑΕΕΑΠ.

Το εμπορικό πάρκο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Κηφισού είναι προγραμματισμένο να λειτουργήσει την άνοιξη του 2022. Εκεί η LC Waikiki θα δραστηριοποιηθεί δίπλα σε εταιρείες όπως είναι η AB Βασιλόπουλος, η Premier Capital (McDonald’s) αλλά και το κατάστημα παιχνιδιών Μουστάκας.

Όπως σημειώνει η Ημερησία, η LC Waikiki μετρά ήδη τρία χρόνια στη χώρα, με το πρώτο της κατάστημα να έχει έδρα στη Ξάνθη και τα επόμενα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Κόρινθο.

Πέρυσι, οι πωλήσεις της στην χώρα μας, με τα καταστήματα να είναι κλειστά (λόγω περιοριστικών μέτρων) και χωρίς e-shop, διαμορφώθηκαν σε 7,18 εκατ. ευρώ αυξημένες κατά 2,91% σε σχέση με το 2019. Τα μικτά κέρδη μειώθηκαν κατά 3,01%, ενώ η καθαρή θέση βελτιώθηκε κατά 13,16%. Οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ανήλθαν σε 1,53 εκατ. ευρώ μειωμένες κατά 38,18% σε σχέση με την χρήση του 2019.

Έχοντας ξεκινήσει το 1988 από το Παρίσι, η LC Waikiki πέρασε το 1997 σε τουρκικά χέρια. Στόχος είναι μέσα στην επόμενη διετία να είναι μία από τις τρεις μεγαλύτερες φίρμες στον χώρο του ευρωπαϊκού ενδύματος, και χωρίς να τις κατονομάζει, θέλει να βρεθεί κοντά στις Inditex (Zara) και H&M.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 × five =