αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠοια είναι η πόλη των επιχειρηματικών ευκαιριών; Το Λονδίνο!

Ποια είναι η πόλη των επιχειρηματικών ευκαιριών; Το Λονδίνο!

Το Λονδίνο είναι η ιδανικότερη πόλη του κόσμου, για όσες επιχειρήσεις ή άτομα βρίσκονται σε αναζήτηση νέων ευκαιριών. Αυτό υποστηρίζει νέα έρευνα της PwC. η βρετανική πρωτεύουσα αναδείχθηκε στην κορυφαία πόλη παγκοσμίως για νέες ευκαιρίες, για δεύτερη φορά και με μεγαλύτερη προβάδισμα έναντι των υπόλοιπων περιοχών της λίστας. Σημειωτέον, πάντως, πως η έρευνα διεξήχθη πριν από το δημοψήφισμα για το Brexit.

«Το Λονδίνο διαθέτει τα εργαλεία για έναν μεταλλασσόμενο κόσμο» σημειώνει, μεταξύ άλλων, η PwC.

Επίσης, παρατηρεί πως οι ενδεχόμενες επιδράσεις από το Brexit (στην κινητικότητα ταλέντων και στη μετανάστευση, στο εμπόριο και στις επενδύσεις) θα γίνουν αισθητές με την πάροδο του χρόνου.

Για τις ανάγκες της έρευνας, η εταιρεία αξιολόγησε 30 πόλεις, με βάση δέκα οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες, συμπεριλαμβανομένων κριτηρίων όπως οι υποδομές, η ευχέρεια επιχειρηματικής δράσης, τα δημογραφικά χαρακτηριστικά, η τεχνολογική εξέλιξη και το κόστος.

Η Σιγκαπούρη γνώρισε τη μεγαλύτερη πρόοδο και ήταν η μόνη ασιατική πόλη στο “top 5”, ενώ στην τρίτη θέση τοποθετείται το Τορόντο και ακολουθούν το Παρίσι και το Άμστερνταμ, δύο ευρωπαϊκές πόλεις που ευελπιστούν να προσελκύσουν ξένες επιχειρήσεις, εάν αποφασίσουν να αποσύρουν τις δραστηριότητές τους από το Λονδίνο.

Οι 10 πόλεις στην κορυφή της λίστας:

1. Λονδίνο

2. Σιγκαπούρη

3. Τορόντο

4. Παρίσι

5. Άμστερνταμ

6. Νέα Υόρκη

7. Στοκχόλμη

8. Σαν Φρανσίσκο

9. Χονγκ Κονγκ

10. Σίδνεϊ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

20 − 7 =