αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου;»: Πως πρέπει να απαντήσεις σε αυτή την πονηρή ερώτηση σε μία job interview

«Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου;»: Πως πρέπει να απαντήσεις σε αυτή την πονηρή ερώτηση σε μία job interview

Ίσως έχεις ήδη ακούσει αυτή την ερώτηση σε κάποια job interview. Μεταξύ των πιο δημοφιλών ερωτήσεων που μπορεί να κάνει ένας εργοδότης/ manager σε έναν υποψήφιο είναι: «Ποια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία σου;».

Ενώ εσύ προσπαθείς να εντυπωσιάσεις τον εργοδότη, έρχεται αυτή η ερώτηση και σε γεμίζει με άγχος. Και τι πρέπει να απαντήσεις; Δεν χρειάζεται άγχος. Η ερώτηση είναι μια ευκαιρία να δείξεις πώς αντιμετωπίζεις τα challenges και να δείξεις διαφορετικές πλευρές της προσωπικότητάς σου.

Το αμερικανικό Grow παραθέτει ακριβώς το πως πρέπει να απαντήσεις, έτσι ώστε να μην έρθει… η καταστροφή.

1# Μην αναφέρεις αδυναμίες που σχετίζονται άμεσα με την θέση που διεκδικείς. Πρέπει ήδη να έχεις διαβάσει τι ακριβώς περιλαμβάνει η θέση. Αν για παράδειγμα η εταιρία λέει στην περιγραφή της θέση ότι ο υποψήφιος πρέπει να εξετάζεις τις λεπτομέρειες, προφανώς δεν είναι καλό να πεις ότι «δεν σε ενδιαφέρουν οι λεπτομέρειες στην δουλειά». Παρέθεσε κάτι που δεν σχετίζεται άμεσα με την θέση που διεκδικείς.

2# Πες στον εργοδότη τι έχεις κάνει για να ξεπεράσεις την αδυναμία σου. Όταν αναφέρετε μια αδυναμία ή μια εργασιακή συνήθεια που πρέπει να βελτιώσετε, το βασικό είναι να δείξετε στον εργοδότη τι έχετε κάνει για να την ξεπεράσετε. Τι έχετε κάνει για να βελτιωθείτε. Αυτό θα δείξει ότι είστε ένας άνθρωπος που είναι ανοιχτός στο feedback και θέλει πάντα να βελτιώνεται.

3# Χρησιμοποίησε τη μέθοδο STAR. Tα γράμματα αυτά σημαίνουν situation, task, action, results. Σκεφτείτε διαφορετικές ιστορίες από την προηγούμενη εμπειρία σας, όπου αντιμετωπίσατε μια κατάσταση ή σας δόθηκε μια νέα εργασία που έπρεπε να ολοκληρώσετε. Και ακόμη και αν το τελικό αποτέλεσμα δεν ήταν φανταστικό, πείτε τι μάθατε από όλη αυτή την κατάσταση. Τι εμπειρίες πήρατε και τι θα κάνατε διαφορετικά στο μέλλον, αν προέκυπτε μια παρόμοια κατάσταση.

4# Απέφυγε τα κλισέ. Οι υποτιθέμενες αδυναμίες που συχνά οι άνθρωποι αναφέρουν είναι: «είμαι τελειομανής» ή «Απλώς δουλεύω πολύ σκληρά». Αλλά δεν ακούγονται αυθεντικές ή ειλικρινείς. Μάλιστα, τέτοιες απαντήσεις πιθανόν θα φανούν σαν λες στον εργοδότη: «Προσπαθώ να σας πω ότι είμαι καταπληκτικός». Όμως η άλλη πλευρά δεν θέλει να εξετάσει αυτό μέσα από την ερώτηση που σου έκανε. Απέφυγε λοιπόν τα κλισέ.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

15 − 5 =