αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Ποια είναι η άποψη σου;»: 8 πράγματα που λένε οι σπουδαίοι leaders στους εργαζομένους τους

«Ποια είναι η άποψη σου;»: 8 πράγματα που λένε οι σπουδαίοι leaders στους εργαζομένους τους

Είτε διαχειρίζεσαι έναν πρακτικάριο, είτε μια ομάδα στελεχών σε μια μεγάλη εταιρία, ένα είναι σίγουρο: Αν καταφέρεις να τους οδηγήσεις στο υψηλότερο επίπεδο, αυτή θα είναι μια επιτυχία και για εσένα, ως ο leader της ομάδας. Όχι δεν χρειάζεται «μαστίγιο» για να καταφέρεις κάτι τέτοιο. Αν και δυστυχώς βλέπουμε και τέτοιες πρακτικές στην Ελλάδα.

Οι σπουδαίοι leaders ξέρουν πως να εμπνεύσουν τους εργαζομένους τους και πως να τους δώσουν κίνητρο. Όλα ξεκινούν από την επικοινωνία. Το inc.com παραθέτει 8 συγκεκριμένα πράγματα που λένε οι μεγάλοι leaders προς τα μέλη της ομάδας τους.

1# Έχω πλήρη εμπιστοσύνη σε εσάς. Δεν υπάρχει τίποτα πιο αποθαρρυντικό από ένα αφεντικό που δεν πιστεύει στις ικανότητες ενός ατόμου το προσπαθεί να διαχειριστεί. Ακόμα και εργαζόμενοι με υψηλή αυτοπεποίθηση, θα εμφανίσουν κάμψη, αν το αφεντικό τους δεν τους πιστεύει. Οπότε προσπάθησε να δείχνεις εμπιστοσύνη στην ομάδα σου.

2# Αυτό που θέλω να πετύχουμε… Οι σπουδαίοι leaders γνωστοποιούν τα πλάνα τους εντός της ομάδας. Βάζουν τον «χάρτη» στο τραπέζι, και το τελικό αποτέλεσμα που θέλουν να πετύχουν.

3# Τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα την επόμενη φορά; Όπως λέει η Arianna Huffington, τα λάθη είναι οι καλύτεροι δάσκαλοι. «Πρέπει να δεχτούμε ότι δεν θα κάνουμε πάντοτε τις σωστές επιλογές. Η κατανόηση ότι η αποτυχία δεν είναι το αντίθετο της επιτυχίας, είναι μέρος της επιτυχίας», εξηγεί. Δες τι μπορείς να κάνεις καλύτερα.

4# Θέλω να βασιστείτε στις ικανότητες σας. Δεν κάνουν όλοι για όλα. Οι μεγάλες εταιρίες γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι έχουν διαφορετικές ικανότητες. Εντόπισε σε ποιο κομμάτι είναι καλύτερος ο καθένας. Και οδήγησε τον προς τα εκεί.

5# Ποια είναι η άποψη σου; Τα κορυφαία bosses δεν αφήνουν το «εγώ» να παρεμποδίσει την καινοτομία- αναζητούν συμβουλές από όλους, ανεξάρτητα από ποια θέση έχει κάποιος. Ρώτα την άποψη της ομάδας. Θα δείξεις ότι εκτιμάς την άποψη τους. Και ίσως βρεις μερικές ωραίες ιδέες.

6# Πως μπορώ να σας υποστηρίξω καλύτερα; Μίλα με την ομάδα σου. Δες αν υπάρχει κάποιο ζήτημα που μπορείς να λύσεις. Έτσι θα γίνουν όλοι πιο αποδοτικοί. Και θα είναι πρόθυμοι να σε βοηθήσουν, αν χρειαστείς εσύ βοήθεια.

7# Ενημερώστε με αν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις. Η πόρτα σου να είναι πάντα ανοιχτή. Και να το δείχνεις. Όσο πιο γρήγορα σου κάνουν τις ερωτήσεις που θέλουν, τόσο πιο γρήγορα θα τρέξουν οι διαδικασίες. Κανείς δεν πρέπει να φοβάται να κάνει ερώτηση μέσα στην εταιρία.

8# Good work. Ούτε αυτό το ακούμε συχνά στην Ελλάδα. Πες ένα μπράβο στην ομάδα. Ανεξάρτητα από το πόσο πληρώνονται, οι εργαζόμενοι σε μια εταιρία πάντα θέλουν να ακούνε ότι είναι σημαντικοί και ότι το έργο τους εκτιμάται.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

one × 1 =