αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πληρώστε πρώτα τον εαυτό σας»: Μια ανατρεπτική συμβουλή ενός εκατομμυριούχου προς τους νέους επιχειρηματίες

«Πληρώστε πρώτα τον εαυτό σας»: Μια ανατρεπτική συμβουλή ενός εκατομμυριούχου προς τους νέους επιχειρηματίες

Το μπάτζετ, είναι η «μαγική» λέξη που έχουν στο μυαλό τους πολλοί νέοι επιχειρηματίες. ‘Η τουλάχιστον μια από τις βασικές λέξεις. Είναι δύσκολο να το βρεις, δύσκολο να το διαχειριστείς, ενώ ακόμα και αν τα καταφέρεις, είναι δύσκολο να το σταθεροποιήσεις. Τα καλά νέα είναι ότι δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο όσο νομίζεις, όπως σημειώνει σε άρθρο του το CNBC.

«Πάρτε αυτά τα μπάτζετ με τα οποία παιδεύεστε και ρίξτε τα στα σκουπίδια», λέει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος, David Bach, στο βιβλίο του με τίτλο The Automatic Millionaire.

Και δίνει τη δική του ανατρεπτική συμβουλή προς τους νέους επιχειρηματίες: Αντί να υπολογίζετε το εταιρικό μπάτζετ, πληρώστε πρώτα τον εαυτό σας. Δηλαδή, τα πρώτα χρήματα που παίρνεις, πρέπει να είναι για εσένα, να μπουν στους λογαριασμούς σου και σε επενδύσεις που θέλεις. Επίσης, κάλυψε τα σταθερά έξοδα όπως ενοίκια, ασφάλειες ή ανάγκες για το αυτοκίνητο. Ότι μείνει από εκεί και πέρα, χρησιμοποίησε το για να ζήσεις.

Είναι το αντίθετο από ότι κάνουν οι περισσότεροι αλλά λειτουργεί. «Ο λόγος για τον οποίο οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι χρειάζονται μπάτζετ, είναι για να υπολογίσουν πόσο θα πληρώσουν όλους τους άλλους. Έτσι ώστε στο τέλος του μήνα, του έτους ή της επαγγελματικής τους καριέρας να απομείνει κάτι για να πληρώσουν και τους εαυτούς τους», λέει ο Bach.

Και συμπληρώνει: «Πλήρωσε τον αυτό σου πρώτα και όλα τριγύρω θα αλλάξουν προς το καλύτερο». Όντως, αυτή είναι μια άποψη που έχουν και άλλοι επιχειρηματίες, ακόμα και εδώ στην Ελλάδα. Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε, ότι ο ιδρυτής μιας επιχείρησης πρέπει να έχεις άμεσα «μισθό», έτσι ώστε να μπορεί να καλύπτει τις ανάγκες του, να δουλεύει με καθαρό μυαλό και φυσικά να μπει full time στο project του, χωρίς προβλήματα. Επίσης, μη ξεχνάμε το βασικό: Ότι μια επιχείρηση έχει ως βασικό στόχο (και) τα χρήματα. Δεν δημιουργείται για χόμπι, για να περνάμε την ώρα μας ή για να… γίνουμε διάσημοι.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × three =