αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πληρώνουν πρώτα τον εαυτό τους»: 5 πράγματα που δεν σου λένε οι πλούσιοι για τις συνήθειες τους

«Πληρώνουν πρώτα τον εαυτό τους»: 5 πράγματα που δεν σου λένε οι πλούσιοι για τις συνήθειες τους

Αν αναρωτηθήκατε ποτέ πως ζουν οι πλούσιοι άνθρωποι, μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι τα φανταχτερά αυτοκίνητα και τα ακριβά ρούχα δεν είναι απαραίτητα μέσα στις προτιμήσεις τους. Σίγουρα, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι που ξοδεύουν έτσι την περιουσία τους και ξοδεύουν σαν να μην υπάρχει αύριο, αλλά αποδεικνύεται ότι πολλοί εκατομμυριούχοι εστιάζουν περισσότερο στην εξοικονόμηση χρημάτων και την επένδυση, παρά στην σπατάλη.

«Οι άνθρωποι που έχουν μεγάλη περιουσία τείνουν να σκέφτονται διαφορετικά από εκείνους με χρέη», λέει η Leslie Tayne, δικηγόρος με έδρα τη Νέα Υόρκη, σημειώνοντας ότι συχνά βλέπει ανθρώπους να ζουν πέρα ​​από τις δυνατότητές τους. Από την άλλη πλευρά, όσοι έχουν σημαντικό πλούτο είναι καλοί στο να αξιοποιούν τα χρήματά τους για να παράγουν περισσότερα χρήματα.

Εδώ είναι 5 πράγματα που δεν σου λένε οι πλούσιοι για τις συνήθειες τους. Το Readers’ Digest συγκέντρωσε αρκετά τέτοια «μυστικά» διάφορων πλουσίων ανθρώπων .

Είναι φειδωλοί

«Είμαι πολυεκατομμυριούχος και είμαι εξαιρετικά λιτή. Προϋπολογίζω και εξοικονομώ χρήματα τρώγοντας έξω μόνο δύο φορές το μήνα. Επίσης, δεν ξοδεύουμε υπερβολικά στα δώρα και έχουμε μόνο ένα αυτοκίνητο. Ομολογώ ότι είναι μια Porsche, αλλά ο σύζυγός μου και εγώ τη μοιραζόμαστε». — Cynthia Wylie, συγγραφέας και ιδρύτρια της σειράς Bloomers Island.

Πληρώνουν πρώτα τον εαυτό τους

«Από τότε που ξεκίνησα να κάνω babysitting στα 12 μου, η μαμά μου πάντα μου έλεγε να πληρώνω πρώτα τον εαυτό μου, σαν να ήταν λογαριασμός. Δεν είχε σημασία αν ήταν $5, $10 ή $100, αρκεί να υπήρχε πάντα κάτι για μια ‘βροχερή μέρα’. Τώρα είμαι στα 60 μου και εξακολουθώ να ακολουθώ αυτή τη συμβουλή. Είναι χρήσιμο με τα χρόνια.” —Lauren Martinez-Lopez, senior account manager σε εταιρεία παροχών εργαζομένων.

Δεν κάνουν κράτηση ακριβών αεροπορικών θέσεων

«Μου αρέσει να ταξιδεύω έξι έως επτά μήνες το χρόνο, αλλά πάντα πετάω φθηνά. Για μένα, τα εισιτήρια πρώτης θέσης είναι σπατάλη χρημάτων, επειδή μπορείτε να απολαύσετε το όφελος μόνο για λίγες ώρες. Ο τρόπος που το κοιτάζω είναι ότι όλοι πηγαίνουμε στο ίδιο μέρος σε έναν μεγάλο μεταλλικό σωλήνα και θα φτάσουμε όλοι εκεί την ίδια στιγμή. Μου αρέσει να σπαταλώ για ωραία πράγματα—θα μείνω σε ένα ωραίο ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή θα πα΄ρω ρούχα που θα κρατήσω για πέντε ή έξι χρόνια—αλλά η σπατάλη χρημάτων σε ένα αεροπορικό εισιτήριο πρώτης θέσης με οδηγεί στον τοίχο». —Bryan Clayton, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της GreenPal

Σκέφτονται μακροπρόθεσμα

«Έμαθα από εκατομμυριούχους ότι η επένδυση των χρημάτων μου τώρα μπορεί να μου προσφέρει οφέλη στο μέλλον. Η στρατηγική μου είναι να επενδύω το 20% έως το 25% του ετήσιου εισοδήματός μου σε ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει μετοχές, ομόλογα, ακίνητα και λογαριασμούς ταμιευτηρίου υψηλής απόδοσης». — Shakzod Khabibov, συνιδρυτής της Natura Market

Επενδύουν στον εαυτό τους

«Δεν πιστεύω στο να ξοδεύω χρήματα σε υπερβολικά πράγματα απλώς και μόνο για να επιδεικνύομαι. Προτιμώ να επενδύω σε εμπειρίες, γνώσεις και προσωπική ανάπτυξη. Ως [ιδρυτής] μιας πλατφόρμας εκμάθησης γλωσσών, είναι σημαντικό για μένα να έχω εμπειρία από διαφορετικές κουλτούρες και γλώσσες από πρώτο χέρι. Αυτός είναι ο λόγος που δίνω προτεραιότητα στο να ταξιδεύω συχνά και να βουτάω σε νέους πολιτισμούς. Κάνοντας το αυτό, μπορώ να μαθαίνω και να εξελίσσομαι συνεχώς, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.» —Simon Bacher, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της εφαρμογής Ling.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − four =