αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠληρότητα ως 90% στο Airbnb στην Ελλάδα. Δίνουν ακόμα και 12.000 ευρώ για μια διανυκτέρευση στην Μύκονο

Πληρότητα ως 90% στο Airbnb στην Ελλάδα. Δίνουν ακόμα και 12.000 ευρώ για μια διανυκτέρευση στην Μύκονο

Στο “κόκκινο” είναι η πληρότητα πολλών καταλυμάτων που διατίθενται μέσω πλατφορμών βραχυπρόθεσμης μίσθωσης φέτος το καλοκαίρι με πολλούς επισκέπτες να προτιμούν την “απομόνωση” για να αποφύγουν όσο μπορούν τον συνωστισμό των τουριστικών περιοχών.

Τόσο οι τουρίστες από το εξωτερικό όσο και αυτοί από Ελλάδα πραγματοποιούν κρατήσεις όχι μόνο σε παραδοσιακούς προορισμούς όπως τα νησιά των Κυκλάδων, το Ιόνιο ή την Κρήτη, αλλά και σε εναλλακτικές περιοχές όπως η Εύβοια, το Πήλιο και η κεντρική Πελοπόννησος.

Η πληρότητα για την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου έχει εκτοξευθεί αγγίζοντας τα επίπεδα του 2019 και δίνοντας μια σημαντική ώθηση στη βαριά βιομηχανία της χώρας.

Σύγκριση πληρότητας στην Ελλάδα τους μήνες Ιουνίου – Ιουλίου 2021 με το ίδιο διάστημα το 2020 και το 2019:

Ιούνιος 2021

200% του 2020 και 85% του 2019

Ιούλιος 2021

200% του 2020 και 90% του 2019

Σύμφωνα με τον Ανδρέα Χίου, Πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διαχειριστών Ακινήτων (ΠΑΣΥΔΑ) που μίλησε στο Capital.gr, ο κλάδος των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων πάει πολύ καλά αυτό το καλοκαίρι, πλησιάζοντας περίπου το 85% του επιπέδου του 2019 που ήταν μια “δυνατή” χρονιά.

“Όπως όλα δείχνουν η χρονιά θα πάει καλά, όχι μόνο τον Αύγουστο, αλλά και μετά. Ο Ιούλιος ήταν καλός μήνας αλλά ο Ιούνιος ακόμα καλύτερος, καθώς κάποια ξενοδοχεία ήταν ακόμα κλειστά με αποτέλεσμα να επωφεληθεί η βραχυχρόνια μίσθωση”, σημείωσε.

Τον Αύγουστο η πληρότητα σε κάποια νησιά φτάνει και το 90%, ενώ υπάρχουν και αρκετές κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο. “Οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται από το εξωτερικό, από την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

Πρόκειται για επισκέπτες από Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ιταλία και τώρα τελευταία και από Αγγλία – μετά το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς. Επίσης, στη βόρεια Ελλάδα – κυρίως Χαλκιδική – δουλεύει πολύ η αγορά με τουρίστες από τα Βαλκάνια”, τόνισε ο Α. Χίου.

Ακόμη, όπως ανέφερε “σε επίπεδο χώρας έχουν αυξηθεί πολύ και οι κρατήσεις από Ισραήλ, Αμερική και Ρωσία. Από τη Ρωσία ανέβηκε ο τουρισμός διότι τα τελευταία χρόνια επισκέπτονταν πολύ την Τουρκία και αυτό που καταγράφεται είναι μια μείωση του κύματος προς τη γειτονική χώρα και αύξηση προς τα εμάς.

Το Ισραήλ είναι μια χώρα που παραδοσιακά αγαπά την Ελλάδα και αυτό καταγράφηκε και στον διπλασιασμό των κρατήσεων φέτος. Η αύξηση της Αμερικής οφείλεται στο άνοιγμα των αεροπορικών γραμμών. Πλέον έχουμε 11 γραμμές σε απευθείας σύνδεση (Αμερική-Ελλάδα), ενώ μέχρι πέρυσι δεν υπήρχαν ούτε οι μισές”.

Ενδιαφέρον έχει ότι φέτος, όπως αναφέρει ο Α. Χίου, έχει ανέβει η ζήτηση ξένων τουριστών για βραχυχρόνιες μισθώσεις σε περιοχές όχι παραδοσιακά τουριστικές, όπως για παράδειγμα στην κεντρική Πελοπόννησο, στη Μάνη, στο Πήλιο, στην Εύβοια. “Κάποιοι άνθρωποι επιλέγουν περιοχές που δεν είναι τόσο τουριστικές, που δεν έχουν πολύ συνωστισμό, ωστόσο διαθέτουν όλα τα στοιχεία της ελληνικής φιλοξενίας”, πρόσθεσε.

Πληρότητα έως και 90% στις Κυκλάδες

Η μεγαλύτερη πληρότητα αυτή την περίοδο παρατηρείται στις Κυκλάδες όπου φτάνει έως το 90%, στα Δωδεκάνησα με 80-85%, στα Ιόνια με 75-80%, στην Κρήτη με 80%, στην Πελοπόννησο με 75-80%, στην Αθήνα με 70-80%, στη Χαλκιδική με 80-90%, στη Θεσσαλονίκη με 70% και στην ηπειρωτική Ελλάδα με 60-70%.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΥΔΑ, η πληρότητα για τον Αύγουστο του 2021 αναμένεται να κυμανθεί:

Αθήνα 80-90%

Δωδεκάνησα 85-95%

Μύκονος 90-100%

Πάρος 90-100%

Σαντορίνη 90-100%

Ιόνια νησιά 80-90%

Έως και 12.000 ευρώ η διανυκτέρευση σε βίλα στη Μύκονο

Το κόστος διαμονής ανά διανυκτέρευση τις ημέρες του Αυγούστου – το οποίο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως το επίπεδο πολυτέλειας, τον αριθμό των δωματίων και τις παρεχόμενες υπηρεσίες – για μια βίλα 4-6 δωματίων κυμαίνεται μεταξύ 3.000 – 12.000 ευρώ.

Στη Μύκονο υπάρχουν 3.086 καταλύματα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης. Σύμφωνα με στοιχεία του AirDNA, η πληρότητα για τις τρεις πρώτες εβδομάδες του Αυγούστου κινείται στο 70%. Σε σύγκριση με το 2019 οι κρατήσεις είναι αυξημένες κατά 20%.

Στις πιο ακριβές τουριστικές περιοχές συγκαταλέγονται οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, ενώ στις πιο προσιτές είναι η Κρήτη, τα Ιόνια νησιά, η Πελοπόννησος, η Χαλκιδική και η Εύβοια.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =