αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠληρωμές μέσω WhatsApp: Ένα project που συναντά δυσκολίες

Πληρωμές μέσω WhatsApp: Ένα project που συναντά δυσκολίες

Το πολυαναμενόμενο σχέδιο της Meta να επιτρέψει στους χρήστες να στέλνουν χρήματα σε επιχειρήσεις μέσω της εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp στη Βραζιλία έχει πληγεί από διαμάχες με δυνητικούς συνεργάτες πληρωμών, σηματοδοτώντας το τελευταίο χτύπημα στις μεγάλες φιλοδοξίες του τεχνολογικού γίγαντα για το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, το WhatsApp είχε στόχο να ξεκινήσει μια λειτουργία πληρωμών προς εμπόρους (p2m) στην πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Λατινικής Αμερικής στα τέλη του περασμένου έτους, σύμφωνα με αρκετούς ανθρώπους που γνωρίζουν το πρότζεκτ. Θα ήταν η πρώτη παγκοσμίως εφαρμογή που θα είχε αυτή την υπηρεσία.

Ωστόσο, το WhatsApp έχει δυσκολευτεί μέχρι στιγμής να εγγράψει τοπικούς «εμπορικούς αγοραστές» – εταιρείες που επεξεργάζονται ηλεκτρονικές πληρωμές και χρειάζονται για να βοηθήσουν στην εκκίνηση και τη λειτουργία της υπηρεσίας – και εξακολουθεί να περιμένει έγκριση από την κεντρική τράπεζα της χώρας, Η Βραζιλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά του WhatsApp με 120 εκατομμύρια χρήστες.

Οι δυσκολίες στην έναρξη της πρωτοβουλίας σηματοδοτούν άλλη μια οπισθοδρόμηση για την είσοδο της Meta στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες.

Πηγή: Euro2day.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen − 12 =