αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠληθαίνουν οι μνηστήρες για το 40,5% της Hellenic Seaways

Πληθαίνουν οι μνηστήρες για το 40,5% της Hellenic Seaways

Κατατέθηκαν χθες σύμφωνα με πληροφορίες οι μη δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση του πακέτου μετοχών που κατέχει η τράπεζα Πειραιώς στην Hellenic Seaways και το οποίο αντιστοιχεί στο 40,5% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

Για την απόκτηση των μετοχών της Πειραιώς, ενδιαφέρον επισήμως έχει εκδηλώσει η Minoan που ανήκει στον ιταλικό όμιλο Grimaldi. Ωστόσο σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το Capital.gr, στη φάση της εκδήλωσης μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος προσήλθε τουλάχιστον ένας ακόμη ενδιαφερόμενος πλην της Minoan, η οποία υπενθυμίζεται ότι κατέχει το 48,5% των μετοχών, έχοντας προχωρήσει σε αθρόες αγορές μετοχών από το Φεβρουάριο του 2016 όταν και το μερίδιό της ήταν στο 33%. Εκτιμάται ότι η Minoan έχει ήδη καταβάλει περί τα 30 εκατ. ευρώ προκειμένου να φτάσει στο 48,5%.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πηγών της αγοράς, το πιθανότερο σενάριο είναι η εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος για την HSW πέρα από τη Minoan, να προέρχεται από επενδυτικό fund.

Μετά τη χθεσινή εκδήλωση μη δεσμευτικού ενδιαφέροντος, η διαδικασία, η οποία διενεργείται για λογαριασμό της Πειραιώς από τη Lazard, προβλέπει την κατάρτιση short list με τους υποψηφίους που θα περάσουν στη φάση των δεσμευτικών προσφορών. Αυτό προϋποθέτει να κριθεί από το σύμβουλο της διαδικασίας ότι μη δεσμευτικές προσφορές βρίσκονται κοντά στην αξία που έχει εκτιμήσει η τράπεζα. Σε αυτήν την περίπτωση αναμένεται να ζητηθεί άμεσα από τους ενδιαφερόμενους να προχωρήσουν στην κατάθεση δεσμευτικών προσφορών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

5 × one =