αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠλήγμα για τον Ελληνικό τουρισμό: Δεν μπήκε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας η Ελλάδα

Πλήγμα για τον Ελληνικό τουρισμό: Δεν μπήκε στην πράσινη λίστα της Βρετανίας η Ελλάδα

Η Ελλάδα παραμένει στην “πορτοκαλί” λίστα στο σύστημα του “φωτεινού σηματοδότη” του Ηνωμένου Βασιλείου όσον αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό και έτσι η δεκαήμερη υποχρεωτική καραντίνα για τους Βρετανούς τουρίστες κατά την επιστροφή τους θα συνεχίσει να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για διακοπές.

Τα πράγματα όμως, όπως εξηγούν παράγοντες του χώρου, είναι ακόμη χειρότερα, και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον το γεγονός πως η Μάλτα και οι Βαλεαρίδες Νήσοι θα προστεθούν στην “πράσινη” λίστα με τα μέρη που είναι ασφαλή να επισκεφθεί κανείς χωρίς να απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή, αναμένεται να διοχετεύσει την κίνηση προς τα εκεί.

Δεύτερον, σύμφωνα με ξενοδόχους, ήδη πολλοί Βρετανοί που είχαν κάνει κράτηση, ελπίζοντας πως οι ελληνικοί προορισμοί θα ανοίξουν μέσα στον Ιούνιο, προχωρούν σε ακυρώσεις των πακέτων ή σε μετάθεσή τους για το 2022.

Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς ανέφερε πάντως πως οι Βρετανοί πολίτες που έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19 δεν θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από “πορτοκαλί” χώρες, σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης που θα εξηγηθούν λεπτομερώς τον επόμενο μήνα.

Εντούτοις, όπως τονίζουν παράγοντες του τουρισμού, ακόμη και αν επιτραπούν τα ταξίδια στην Ελλάδα χωρίς υποχρεωτική καραντίνα, η σεζόν για τη βρετανική αγορά είναι ήδη χαμένη.

Πηγή: Capital.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

eleven − six =