αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠλέον μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά ενστάσεις κατά της εφορίας

Πλέον μπορείτε να κάνετε ηλεκτρονικά ενστάσεις κατά της εφορίας

Ψηφιακά, µέσω της πύλης myAADE (myaade.gov.gr), οι φορολογούμενοι θα μπορούν πλέον να υποβάλλουν ενδικοφανείς προσφυγές και αιτήματα αναστολής ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών κατά πράξεων, που εκδίδονται από:

• Τα Ελεγκτικά Κέντρα.

• Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ).

• Το Κέντρο Ελέγχου Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΚΕΜΕΕΠ).

• Τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΔΟΥ).

Ειδικότερα, με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή:

– Η ηλεκτρονική εφαρμογή ξεκινάει από 29.11.2022 προαιρετικά και από την 1.2.2023 υποχρεωτικά, μέσω Διαδικτύου, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxisnet.

– Ηλεκτρονικά θα υποβάλλονται τόσο οι ενδικοφανείς προσφυγές όσο και τα αιτήματα αναστολής του 50% του φόρου που έχει επιβληθεί. Επίσης ηλεκτρονικά θα συνυποβάλλεται και το σύνολο των εγγράφων και δικαιολογητικών που συνοδεύουν την ενδικοφανή προσφυγή.

– Η ψηφιακή υποβολή παραμένει προαιρετική μόνο για τους κατοίκους εξωτερικού, έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία επικαιροποίησης των στοιχείων τους.

Οπως προκύπτει από τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, όσοι υποβάλλουν την προσφυγή θα μπορούν να παρακολουθούν online την εξέλιξη της πορείας της. Οι προσφεύγοντες θα εισέρχονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους προσωπικούς κωδικούς του Taxisnet και θα συμπληρώνουν τα πεδία που σχετίζονται με το περιεχόμενο της ενδικοφανούς προσφυγής. H προσφυγή θα πρέπει να αναφέρει τα ακριβή στοιχεία του υπόχρεου, την προσβαλλόμενη πράξη, τους λόγους, τους ισχυρισμούς και τα έγγραφα στα οποία ο υπόχρεος βασίζει το αίτημά του, τη διεύθυνση στην οποία θα πραγματοποιούνται οι κοινοποιήσεις των αποφάσεων, των πράξεων και των λοιπών εγγράφων της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών, και τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

9 − one =