αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πιστόλι» από την Nike σε 91 ελληνικά καταστήματα: Τους απαγορεύει να πωλούν προϊόντα της

«Πιστόλι» από την Nike σε 91 ελληνικά καταστήματα: Τους απαγορεύει να πωλούν προϊόντα της

Σε μια αιφνιδιαστική κίνηση προχώρησε η Nike, η οποία σε επιστολή που έστειλε προς 91 ελληνικά καταστήματα τους γνωστοποιεί ότι τερματίζει την συνεργασία μαζί τους.

Συγκεκριμένα, το ευρωπαϊκό τμήμα της εταιρείας αθλητικών ειδών (NIKE EUROPEAN OPERATION NETHERLANDS – NEON), ανακοίνωσε προς τα συγκεκριμένα καταστήματα πως μετά τις 27 Οκτωβρίου του 2021 δεν θα μπορούν να παραγγέλνουν προϊόντα της Nike για να τα πουλήσουν, με τον ισχυρισμό ότι η στρατηγική τους δεν συνάδει με τα στρατηγικά της σχέδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΝΕΟΝ αναφέρει στην επιστολή της: «Υστερα από αναλυτική εξέταση της στρατηγικής διανομής της ΝΕΟΝ, η ΝΕΟΝ αποφάσισε ότι η στρατηγική της επιχείρησής σας δεν ταιριάζει πλέον με τα στρατηγικά σχέδια και τις ανάγκες της ΝΕΟΝ».

«Στα πλαίσια αυτά θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ΝΕΟΝ έχει αποφασίσει να διακόψει την επιχειρηματική συνεργασία με εσάς / την εταιρεία σας από το τέλος της σεζόν SU22 και ως εκ τούτου η επιχειρηματική σχέση θα λήξει αυτόματα στις 31 Μαΐου 2022 χωρίς να απαιτείται καμία επιπλέον προειδοποίηση» προστίθεται στην ανακοίνωση, τονίζοντας πως «η τελευταία σεζόν που θα σας παραδοθεί θα είναι η SU22 (καλοκαίρι 2022)».

Αυτό κατά την εταιρεία σημαίνει πως «για την τελευταία σεζόν παραγγελιών SU22 εσείς/η εταιρεία σας δεν θα μπορείτε να υποβάλλετε καμία παραγγελία μετά την 20η Μαΐου 2022». Και προστίθεται ως διευκρίνιση πως «σύμφωνα με το σύστημα Μελλοντικών Παραγγελιών της ΝΕΟΝ, στο οποίο οι παραγγελίες τίθενται αρκετούς μήνες πριν από τις παραδόσεις, εσείς / η εταιρεία σας δεν θα μπορείτε να υποβάλλετε Μελλοντικές Παραγγελίες Προϊόντων Nike μετά τις 27 Οκτωβρίου 2021».

Ο κολοσσός της αθλητικής ένδυσης δεν αφήνει περιθώρια διαπραγμάτευσης. Δίνει περιθώριο 17 μηνών στις ελληνικές επιχειρήσεις να βρουν τρόπο να αναπληρώσουν το «χαμένο» εμπόρευμα, μιας εταιρείας, της οποίας οι πωλήσεις των προϊόντων μπορούν να αντιστοιχούν ακόμη και στο 80% του τζίρου κάποιων εξ αυτών.

Οι 91 επιχειρηματίες έχουν αρχίσει να συντονίζονται για να κινηθούν νομικά κατά της NIKE για αθέμιτες εμπορικές πρακτικές.

UPDATE

Στα δικαστήρια σχεδιάζουν να πάνε την Nike, τα Ελληνικά καταστήματα που «έφαγαν πόρτα». Και οι πληροφορίες για… «μαϊμού» προϊόντα

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

seventeen + four =