αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πιστεύουν ότι έχουν πάντα δίκιο»: 5 σημάδια για να εντοπίσεις ένα ανόητο άνθρωπο

«Πιστεύουν ότι έχουν πάντα δίκιο»: 5 σημάδια για να εντοπίσεις ένα ανόητο άνθρωπο

Υπάρχουν πολλά είδη νοημοσύνης: Συναισθηματική, πρακτική, δημιουργική και διανοητική και άλλες. Αλλά υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που θα δεις στους χαζούς ανθρώπους.

Ο καθένας έχει ένα διαφορετικό σύνολο χαρακτηριστικών προσωπικότητας, δεξιοτήτων και ικανοτήτων. Αυτό είναι που κάνει τον κόσμο ενδιαφέρον. Το να έχεις υψηλό IQ δεν κάνει ένα άτομο καλύτερο από ένα άλλο.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη ζωή μας και στις ζωές των άλλων και αυτά θα πρέπει να τα αποφεύγουμε αν δεν θέλουμε να φαινόμαστε χαζοί άνθρωποι.

1. Κατηγορούν τους άλλους για τα λάθη τους

Οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι δυσκολεύονται να αναλάβουν την ευθύνη για τα λάθη τους. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά για αυτούς, συχνά κατηγορούν τους άλλους. Οι πιο έξυπνοι άνθρωποι δέχονται ότι τα λάθη τους οφείλονται σε αυτούς- και μαθαίνουν από αυτά.

Για παράδειγμα, ένας μαθητής που αποτυγχάνει σε ένα τεστ μπορεί είτε να κατηγορήσει άλλους, είτε εξωτερικές συνθήκες, είτε να αναλάβει την ευθύνη και να προετοιμαστει καλύτερα για το μέλλον.

2. Πιστεύουν ότι έχουν πάντα δίκιο

Σε μια διαφωνία, οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι τείνουν να δυσκολεύονται να αξιολογήσουν και τις δύο πλευρές της ιστορίας και να λάβουν νέες πληροφορίες που μπορεί να τους αλλάξουν γνώμη. Ένα βασικό σημάδι ευφυΐας είναι η ικανότητα να κατανοούμε τα πράγματα από άλλες οπτικές γωνίες και να είμαστε ανοιχτοί στο να αλλάξουμε γνώμη. Αυτό σημαίνει ότι οι ανόητοι άνθρωποι θα διαφωνούν ασταμάτητα για να μείνουν τη θέση τους, ανεξάρτητα από το τι στοιχεία υπάρχουν για το αντίθετο.

Οι έξυπνοι άνθρωποι δεν συμφωνούν απαραίτητα με τους άλλους όλη την ώρα. Ωστόσο, ακούν και αξιολογούν τις ιδέες των άλλων αντί απλώς να τις απορρίπτουν επειδή δεν ταιριάζουν με τις δικές τους απόψεις.

3. Χρήση θυμού και επιθετικότητας για την αντιμετώπιση των συγκρούσεων

Όλοι θυμώνουν και αναστατώνονται κατά καιρούς. Ωστόσο, για τους λιγότερο έξυπνους ανθρώπους, αυτό μπορεί να είναι… ρουτίνα κάθε φορά που τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουν. Εάν αισθάνονται ότι αποτυγχάνουν να ελέγξουν μια κατάσταση με τον τρόπο που θέλουν, μπορεί να στραφούν στην επιθετικότητα και τον θυμό για να επιβάλουν την άποψη τους.

4. Αδιαφορία για τις ανάγκες και τα συναισθήματα των άλλων

Οι έξυπνοι άνθρωποι είναι συνήθως πολύ καλοί στο να μπαίνουν στη θέση των άλλων. Αυτό σημαίνει ότι είναι σε θέση να κατανοήσουν καλύτερα την άποψη των άλλων. Οι λιγότερο έξυπνοι άνθρωποι μπορεί να δυσκολεύονται να καταλάβουν ότι οι άλλοι έχουν διαφορετική άποψη για τον κόσμο από αυτούς.

Ωστόσο, σχεδόν όλοι κατά καιρούς έχουμε γίνει εγωκεντρικοί. Το σημαντικό είναι να βρούμε μια ισορροπία ανάμεσα στο να φροντίζουμε τις δικές μας ανάγκες και να βοηθάμε τους άλλους.

5. Νομίζουν ότι είναι καλύτεροι από τους άλλους

Οι έξυπνοι άνθρωποι προσπαθούν να εξυψώσουν και να ενθαρρύνουν τους άλλους. Το να είσαι επικριτικός και να πιστεύεις ότι είσαι καλύτερος από τους άλλους σίγουρα δεν είναι σημάδι ευφυΐας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

16 − four =