αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠιο συχνά τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού

Πιο συχνά τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού

Με βελτιωμένες συχνότητες λειτουργεί η γραμμή 1 του Μετρό το τελευταίο διάστημα. Αιτία, όπως αναφέρει ο Χάρης Δαμάσκος, προσωρινός Διευθύνων Σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ στο ypodomes.com, είναι πως καθημερινά στη γραμμή Πειραιάς-Κηφισιά είναι πως κυκλοφορούν 18-19 τρένα, έναντι 15. Όπως σημειώνει οι συχνότητες διαμορφώνονται πλέον σε επίπεδο 6-7 λεπτών στις ώρες αιχμής. Αυτό επαναφέρει ουσιαστικά τους συρμούς στους προβλεπόμενους για τη γραμμή 1 χρόνους.

Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχει παίξει η προσθήκη των συρμών πρώτης γενιάς των γραμμών 2 και 3 του Μετρό. Σε σχέση με τους συρμούς πλεόν κυκλοφορούν τρεις συρμοί οι οποίοι συνδράμουν τις ώρες αιχμής βοηθώντας στη βελτίωση των επιδόσεων της γραμμής. Οι συρμοί που εντάχθηκαν σταδιακά από το περασμένο Φθινόπωρο άλλαξαν και την εικόνα της γραμμής 1 στην οποία οι επιβάτες είχαν “εκπαιδευτεί” σε συρμούς γεμάτους γκράφιτι εσωτερικά και εξωτερικά.

Σε εξέλιξη όμως είναι και η προσπάθεια επαναλειτουργίας των συρμών 11ης σειράς από την ΣΤΑΣΥ. Σε σχέση με τις επισκευές τους, όπως αναφέρει ο κ.Δαμάσκος, υπάρχει κάποια αναμονή λόγω της τρέχουσας κατάστασης σε ανταλλακτικά. Εκτίμηση είναι πως το επόμενο διάστημα θα μπορέσουν να φτάσουν στο αμαξοστάσιο και να ξεκινήσει η επισκευή των συρμών. Η εκτίμηση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι το επόμενο τρίμηνο να έχουν προστεθεί τρεις επιπλέον συρμοί και μέχρι το τέλος του έτους συνολικά να έχουν φτάσει τους επτά.

Από τη στιγμή που ο αριθμός των συρμών θα έχει φτάσει τους 22 η καθημερινή λειτουργία θα γίνεται πιο εύρυθμα και με το κατάλληλα backup συρμών. Μαζί με τους “γαλλικούς” συρμούς των γραμμών 2 και 3 θα έχει ολοκληρωθεί η πρώτη πυροσβεστική παρέμβαση.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

14 + four =