αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠιάστηκαν στα πράσα: Επιτήδειοι πουλούσαν ψεύτικα iPhone μέσω Facebook- Ποια τακτική χρησιμοποιούσαν

Πιάστηκαν στα πράσα: Επιτήδειοι πουλούσαν ψεύτικα iPhone μέσω Facebook- Ποια τακτική χρησιμοποιούσαν

Εδώ και μερικές βδομάδες ένα κύκλωμα τεσσάρων ατόμων πωλούσε ψεύτικα iPhone μέσω αγγελιών σε ανυποψίαστους πολίτες. Πριν από λίγες μέρες, μετά από έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι απατεώνες πιάστηκαν και θα λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, τα μέλη του κυκλώματος ανέβαζαν αγγελία στο Facebook ότι πουλούν ένα iPhone αξίας 1.000€ μόλις 650€. Μια αρκετά δελεαστική τιμή που προφανώς έκανε τους υποψήφιους αγοραστές να αμφισβητούν τη γνησιότητα της συσκευής.

Για να γίνουν λοιπόν πιο πιστευτοί, οι απατεώνες ανέβαζαν και φωτογραφίες μιας αυθεντικής συσκευής μαζί με την απόδειξη αγοράς της!

Έπειτα, έκλειναν ραντεβού με τον υποψήφιο αγοραστή στο οποίο εμφανιζόταν ο αρχηγός του κυκλώματος μαζί με την αυθεντική συσκευή, χωρίς όμως αυτή να έχει πολύ μπαταρία έτσι ώστε να προλάβει ο αγοραστής να βεβαιωθεί ότι είναι λειτουργική αλλά μετά από λίγα λεπτά να σβήσει. Μέχρι που άφηναν και τα θύματα να ελέγξουν πως ο ΙΜΕΙ αριθμός που αναγραφόταν στη συσκευή ήταν ο ίδιος με αυτόν της απόδειξης αγοράς!

Εν συνεχεία ο απατεώνας έλεγε στον ανυποψίαστο αγοραστή πως ήθελε να αφαιρέσει την κάρτα SIM του από το κινητό και να το τοποθετήσει στο κουτί του για να προχωρήσουν στην πώληση. Τότε έβρισκε την ευκαιρία να αντικαταστήσει την αυθεντική συσκευή με μία ψεύτικη. Έτσι έδινε εν τέλει το αντίγραφο του κινητού στα θύματα του και εκείνα χωρίς να έχουν καταλάβει ότι έχουν εξαπατηθεί του έδιναν τα χρήματα που ζητούσε.

Ευτυχώς ο δράστης πιάστηκε επ’ αυτοφώρω από τους άντρες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ στο όχημά του βρέθηκαν το αυθεντικό iPhone που είχε φωτογραφίσει για τις αγγελίες, το μη λειτουργικό αντίγραφό του και χρηματικό ποσό του ύψους των 780€.

Πηγή: irepair.gr

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two − one =