αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑ«Πηγαίντε τώρα ‘δανεικοί’ στη νέα εταιρία»: Καταγγελίες για πρωτοφανείς εκβιασμούς της Τ. Πειραιώς προς εργαζομένους

«Πηγαίντε τώρα ‘δανεικοί’ στη νέα εταιρία»: Καταγγελίες για πρωτοφανείς εκβιασμούς της Τ. Πειραιώς προς εργαζομένους

Ένα ιδιαίτερο σκηνικό έχει στηθεί στο εσωτερικό της Τράπεζας Πειραιώς. Όπως γράφαμε χτες, ξεκινά μέσα στον Σεπτέμβριο η λειτουργία της πολυσυζητημένης νέας εταιρίας που θα «τρέξουν» από κοινού η Τράπεζα Πειραιώς και η Intrum. Η οποία θα αναλάβει τα κόκκινα δάνεια.

Ωστόσο, μόνο 700 από τους 1.300 υπαλλήλους της Τράπεζας Πειραιώς έχουν πει το «ναι» για να μεταβούν στην νέα εταιρία. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε τη μεταφορά του συνόλου των 1.300 υπαλλήλων που εργάζονταν στο τμήμα RBU.

Τι έγινε με όσους δεν υπέγραψαν; Έλαβαν σήμερα μήνυμα ότι πρέπει να υπογράψουν για να μετεγγραφούν στη νέα εταιρεία με σύμβαση δανεισμού διάρκειας από τρεις έως και εννέα μήνες. Αυτό καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το χρονικό περιθώριο που δίνει η εργοδοσία στους εργαζόμενους προκειμένου να απαντήσουν αρχικά ήταν μέχρι αύριο και αργότερα έγινε μέχρι την Παρασκευή. Και μάλιστα χωρίς να τους δώσει εγγράφως τους ακριβείς όρους εργασίας δανεισμού τους.

Ακολούθησε η άμεση παρέμβαση του κλαδικού Σωματείου Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικού Συστήματος στο υπουργείο Εργασίας και στο υπαγόμενο σε αυτό Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, ζητώντας να γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι και ενέργειες.

Η ανακοίνωση

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας καταγγέλλει την προσπάθεια της Τράπεζας Πειραιώς να “μεταφέρει” στη σουηδική εταιρεία – fund, “Intrum”, 1.300 εργαζόμενους, παρά την άρνησή τους. Για το λόγο αυτό οι συνάδελφοί μας δέχονται καθημερινά πρωτοφανείς εκβιαστικές πιέσεις.

Τελευταίο κρούσμα της εργοδοσίας είναι η μεταφορά τους με τη μορφή του δανεισμού στην “Intrum“. Δείγμα του αυταρχισμού της διοίκησης της τράπεζας είναι ότι σήμερα καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν χωρίς να γνωρίζουν το αντικείμενο της δανειακής σύμβασης.

Το Σωματείο μας ζητά από το υπουργείο Εργασίας άμεσα να παρέμβει σ΄ αυτή την αντεργατική συμπεριφορά της Τράπεζας Πειραιώς και ΣΗΜΕΡΑ να αποσταλεί το ΣΕΠΕ για να σταματήσει αυτή την παράνομη ενέργεια της τράπεζας».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 + 5 =