αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠετρετζίκης προς Α. Γεωργιάδη: «Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι δάνειο. Είναι λεφτά που θα δώσουμε όλοι πίσω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Πετρετζίκης προς Α. Γεωργιάδη: «Η επιστρεπτέα προκαταβολή είναι δάνειο. Είναι λεφτά που θα δώσουμε όλοι πίσω» (ΒΙΝΤΕΟ)

Καλεσμένοι στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ βρέθηκαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο γνωστός σεφ και επιχειρηματίας, Άκης Πετρετζίκης.

Στη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης, ο Α. Πετρετζίκης έθιξε ζητήματα που απασχολούν τους επιχειρηματίες της εστίασης και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, λόγω του lockdown που επιβλήθηκε.

«Κανείς δεν ξέρει τον αλγόριθμο της επιστρεπτέας προκαταβολής. Δεν ξέρουμε αν συμφέρει να κλείσουμε το μαγαζί ή όχι», ανέφερε ο Άκης Πετρετζίκης, αναφορικά με την επιστρεπτέα προκαταβολή, για την οποία είπε ότι είναι δάνειο και συμπλήρωσε: «Είναι χρήματα που θα κληθούμε να δώσουμε πίσω. Οι ρυθμίσεις είναι όλες δάνεια. Μπορεί να φαίνεται μια επιχείρηση ότι βγάζει τον μήνα της, αλλά από το καινούργιο έτος θα ζητηθούν όλα τα χρήματα πίσω. Θα έχουμε να πληρώσουμε δόσεις δανείων παντού».

Όσον αφορά στο δώρο Χριστουγέννων, ο διάσημος σεφ ανέφερε: «Ούτε κατά διάνοια δε βγαίνουν τα δώρα. Σε 10 ημέρες από τη στιγμή που θα ανοίξουμε θα πρέπει να δώσουμε το δώρο γιατί αλλιώς υπάρχει ποινικό αδίκημα» και πρόσθεσε πως θα πρέπει να καλυφθεί 100% από το κράτος. «Εάν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα και ανοίξουν τον Ιανουάριο, έχουν καταστραφεί όλοι», προειδοποίησε ο ίδιος.

Σε ερώτηση σχετικά με το πόσο κοστίζει ένα κλειστό μαγαζί εστίασης, ο Άκης Πετρετζίκης απάντησε ότι, για παράδειγμα, το μαγαζί που έχει στην Γλυφάδα κοστίζει 10.000 ευρώ τον μήνα- για το 60% του ενοικίου συν τα άλλα πάγια έξοδα. «Δεν βγήκα να κλαφτώ. Πρέπει όντως και ο επιχειρηματίας να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Επιχειρείν σημαίνει αυτό. Ανοίγω μια επιχείρηση, πάει καλά κερδίζω. Δεν πάει καλά, δεν κερδίζω. Αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο αυτή τη στιγμή είναι οι εργαζόμενοι», συμπλήρωσε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, από την πλευρά του, απάντησε αρχικά ότι «δεν μπορεί η επιχείρηση να μη συμμετέχει καθόλου στο δώρο των Χριστουγέννων», ενώ στη συνέχεια υποστήριξε ότι αν δεν ανοίξουν τα μαγαζιά τα Χριστούγεννα, εξετάζονται όλα τα σενάρια για το δώρο. Παράλληλα, ο υπουργός περιέγραψε τις κινήσεις που έχει κάνει η Κυβέρνηση, έτσι ώστε να στηρίξει τους επιχειρηματίες εστίασης. Ενώ τόνισε πως στόχος είναι να τηρηθούν τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί, έτσι ώστε να ανοίξουν οι επιχειρήσεις την περίοδο των Χριστουγέννων.

Δείτε ολόκληρο τον διάλογο

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

1 × one =