αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Πες συχνά όχι»: Ένας CEO παραθέτει τον απλό τρόπο για να είσαι πιο παραγωγικός

«Πες συχνά όχι»: Ένας CEO παραθέτει τον απλό τρόπο για να είσαι πιο παραγωγικός

Πολλές δουλειές που πρέπει να γίνουν, πολλά deadlines, πολλές προτάσεις και ιδέες από άλλους. Και κάπου εκεί, είναι εύκολο να πέσεις στην παγίδα: Να λες, δηλαδή, «ναι σε όλα». Ίσως μπορεί να πιστεύεις ότι αυτός είναι και ένας τρόπος για να αξιπποιήσεις περισσότερες ευκαιρίες.

Στην πραγματικότητα όμως, μάλλον θα έχεις το αντίθετο αποτέλεσμα. Εκτός από το ότι θα κάνεις πράγματα που δεν σου αρέσουν, θα καταλήξεις να είσαι και μη παραγωγικός. Το έχουμε ξανά πει: Όταν πας να κάνεις πολλά πράγματα μαζί, μάλλον δεν θα τα κάνεις καλά.

Με αυτή την άποψη συμφωνεί και ο Jason Fried, επιχειρηματίας και CEO της εταιρίας Basecamp. Όπως λέει ο ίδιος στο αμερικανικό FastCompany, είναι δύσκολο να είσαι παραγωγικός όταν λες «ναι» σε πολλά πράγματα- οπότε να είσαι επιλεκτικός.

«Όλες οι τεχνικές και τα hacks του κόσμου, ποτέ δεν θα υπερκαλύψουν την δύναμη του ‘όχι’» τονίζει. Και συμπληρώνει: «Το να έχεις λιγότερα πράγματα να κάνεις, είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις τα πράγματα. Είμαι πολύ προσεκτικός με τον χρόνο και την προσοχή μου- είναι το πολυτιμότερο αγαθό που έχω». Σε διαφορετική περίπτωση είναι πιθανό να καταλήξεις να κάνεις πράγματα που δεν θες. «Κι αν δεν μπορείς να κάνεις αυτά που θες, ποιο είναι το νόημα;» καταλήγει ο CEO.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

12 − nine =