αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠερισσότεροι επιβάτες, περισσότερα έσοδα για την Aegean

Περισσότεροι επιβάτες, περισσότερα έσοδα για την Aegean

Ενοποιημένα έσοδα αυξημένα κατά 3% σε σχέση με το ίδιο διάστημα το προηγούμενο έτος εμφάνισε η Aegean στο εννεάμηνο, με την επιβατική κίνηση να αυξάνεται κατά 6% σε 9,8 εκ. επιβάτες.

Όπως ανακοίνωσε η αεροπορική εταιρεία, στο δίκτυο εσωτερικού η Αegean και η Olympic Air μετέφεραν 4,5 εκ. επιβάτες, παρουσιάζοντας αύξηση 2%, ενώ στο δίκτυο εξωτερικού ταξίδεψαν 5,3 εκ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο Όμιλος, κατά το εποχικά πιο ισχυρό τρίτο τρίμηνο του έτους, παρουσίασε 7% αύξηση στα ενοποιημένα έσοδα σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, που ανήλθαν σε €416,3 εκ., ενώ τα καθαρά κέρδη μετά από φόρους βελτιώθηκαν κατά 11% και ανήλθαν σε €74,9 εκ.

Με την συμβολή του τρίτου τριμήνου το αποτέλεσμα του εννεαμήνου διαμορφώνεται σε €819,9 εκ. έσοδα και €51,2 εκ. καθαρά κέρδη μετά από φόρους, μετριάζοντας την επίδραση του αδύναμου πρώτου εξαμήνου στα συνολικά αποτελέσματα χρήσης.

Κύριοι παράγοντες που συνέβαλαν στα θετικά αποτελέσματα υπήρξαν η ανάκαμψη στη ζήτηση από τον Ιούλιο, η θετική απόδοση των κύριων προορισμών εξωτερικού αλλά και αρκετών νέων που εγκαινιάστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς και η ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας του δικτύου της Αθήνας.

Τα ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, συμπεριλαμβανομένων και των βραχυπρόθεσμων χρηματοοικονομικών επενδύσεων, διαμορφώθηκαν σε €299 εκ. την 30.09.2016.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

19 − seventeen =