αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠερίπου 100 «τουρίστες» έφτασαν στην Τήλο των 400 κατοίκων- Τι καταγγέλλει η δήμαρχος

Περίπου 100 «τουρίστες» έφτασαν στην Τήλο των 400 κατοίκων- Τι καταγγέλλει η δήμαρχος

Κάποιοι φαίνεται ότι βρήκαν τον τρόπο… για να σπάσουν την σχετική απαγόρευση και να μεταβούν στα νησιά. Ενδεικτικό είναι το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στην Τήλο.

Η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά-Αλειφέρη, μιλώντας στο iefimerida.gr, εκφράζει την αγανάκτησή της για αυτές τις συμπεριφορές, ζητώντας παράλληλα τη στήριξη των νησιών με μέσα ατομικής προστασίας, την ενίσχυση των δρομολογίων -για να εκτελούνται κανονικά οι τροφοδοσίες- και την επικράτηση της… κοινής λογικής.

«Είναι πραγματικότητα, έρχεται κόσμος στο νησί μας. Είναι παράλογο και άδικο. Τι θα πρέπει να κάνουμε; Να αυτοδικήσουμε; Να κλείσουμε τα λιμάνια; Δεν είναι δυνατόν, όμως αυτό συμβαίνει», αναφέρει η δήμαρχος Τήλου.

Σύμφωνα με την κυρία Καμμά-Αλειφέρη, η «απόβαση» δεν γίνεται με ίδια μέσα, «αλλά με τα καράβια της γραμμής. Μέχρι προχθές, επιτρεπόταν η αλλαγή στο Ε9. Εκτιμούμε ότι πολλοί χρησιμοποίησαν αυτό το “παράθυρο” και κατάφεραν να πάρουν την έγκριση για να μεταβούν στην Τήλο. Είναι σίγουρα κοροϊδία».

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των ανθρώπων -κυρίως από την Αθήνα και τη Ρόδο- που μετέβησαν στην Τήλο τις τελευταίες ημέρες, η δήμαρχος επισημαίνει ότι «είναι περίπου 100, κατ’ ελάχιστον 80 άτομα. Και αυτό συμβαίνει σε ένα νησί των 400 ατόμων, όπου το 50% του πληθυσμού είναι ηλικιωμένοι και, επομένως, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Αυτό ακριβώς το σημείο είναι που μας ανησυχεί, αλλά κάποιους αφήνει αδιάφορους».

Το νησί έχει έναν γιατρό και μία νοσοκόμα

Η Μαρία Καμμά-Αλειφέρη εξηγεί ότι είχε προηγηθεί ένα κύμα ξένων επισκεπτών που, όπως όλα δείχνουν, δεν οδήγησε σε κρούσμα κορωνοϊού στο νησί. «Οι ξένοι ήρθαν, αλλά πέρασαν 14 μέρες και ευτυχώς δεν έχουμε κρούσματα», λέει συγκεκριμένα.

Ομως για την περίπτωση της Τήλου -όπως και για τα περισσότερα νησιά της χώρας- δεν υπάρχουν περιθώρια λάθους. «Εχουμε ανύπαρκτη υγειονομική κάλυψη στα νησιά. Στην Τήλο υπάρχει ένας αγροτικός ιατρός με το ιατρείο του και μία νοσοκόμα. Φαντάζεστε τι θα συνέβαινε αν είχαμε κρούσματα; Πώς θα γινόταν η διαχείριση των περιστατικών; Με διαρκείς αεροδιακομιδές; Αυτό δεν γίνεται, όλοι το γνωρίζουν», προσθέτει η δήμαρχος Τήλου.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

4 − three =