αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠελάτης έκανε αγωγή εναντίον της Canon επειδή η εταιρία απενεργοποιεί τη σάρωση όταν τελειώνει το μελάνι του εκτυπωτή

Πελάτης έκανε αγωγή εναντίον της Canon επειδή η εταιρία απενεργοποιεί τη σάρωση όταν τελειώνει το μελάνι του εκτυπωτή

O David Leacraft έκανε αγωγή εναντίον της Canon USA και την κατηγόρησε για πρακτικές μάρκετινγκ που εξαπατούν τον καταναλωτή, αφού η εταιρεία δεν επιτρέπει σε πελάτες να χρησιμοποιούν τις λειτουργίες σάρωσης ή φαξ σε συσκευές πολλαπλών λειτουργιών, εάν έχει τελειώσει το μελάνι του εκτυπωτή.

Όπως αναφέρει το secnews.gr, ο Leacraft αποφάσισε να καταθέσει την αγωγή εναντίον της Canon όταν ανακάλυψε ότι ο εκτυπωτής Pixma MG2522, που αγόρασε και που διαφημιζόταν ως μηχάνημα “όλα σε ένα”, δεν λειτουργούσε ως scanner, όταν τελείωνε το μελάνι. Το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και με τις λειτουργίες φαξ σε ορισμένους εκτυπωτές.

Φυσικά, δεν απαιτείται μελάνι για την εκτέλεση σάρωσης ή για την αποστολή φαξ, επομένως η αγωγή εναντίον της Canon τονίζει ότι αυτές οι λειτουργίες πρέπει να λειτουργούν ανεξάρτητα από τα επίπεδα μελανιού.

Μια από τις κατηγορίες εναντίον της Canon είναι ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί αυτές τις πρακτικές για να πλουτίζει. Η αγωγή αναφέρει ότι η Canon έχει απενεργοποιήσει αυτές τις λειτουργίες για να αυξήσει τα κέρδη της πωλώντας ανταλλακτικά δοχεία μελανιού.

“Σε αντίθεση με τους “single function” εκτυπωτές που πουλά, η Canon ονομάζει αυτές τις συσκευές πολλαπλών λειτουργιών “3 σε 1” ή “4 σε 1” επειδή υποτίθεται ότι παρέχουν τρεις ή τέσσερις λειτουργίες. Στην πραγματικότητα, όμως, οι “όλα σε ένα” εκτυπωτές δεν κάνουν σάρωση και δεν στέλνουν έγγραφα με φαξ όταν οι συσκευές έχουν λίγο ή καθόλου μελάνι και οι διαφημιστικοί ισχυρισμοί της Canon είναι ψευδείς, παραπλανητικοί και μπορούν να εξαπατήσουν το κοινό“.

Η αγωγή αναφέρει ότι η Canon δεν προειδοποιεί τους καταναλωτές ότι το μελάνι είναι ένα απαραίτητο συστατικό για τη σάρωση ή την αποστολή εγγράφων με φαξ. Έτσι, οι καταναλωτές αναγκάζονται να δώσουν χρήματα γι’ αυτές τις λειτουργίες, λόγω της αγοράς μελανιού, το οποίο δεν χρειάζεται καν για τη χρήση των συγκεκριμένων λειτουργιών.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

nine − 3 =