αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠεδία μάχης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου «ζωντανεύουν» μέσω VR για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Πεδία μάχης του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου «ζωντανεύουν» μέσω VR για εκπαιδευτικούς σκοπούς

Επίσκεψη στα πεδία κάποιων από τις φονικότερες μάχες της ιστορίας πραγματοποιούν, μέσω VR, μαθητές στο St Mary’s College (Κρόσμπι, Βρετανία), στο πλαίσιο των μαθημάτων τους πάνω στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως αναφέρει το BBC, πρόκειται για ένα νέο εγχείρημα εικονικής πραγματικότητας που επιτρέπει στους Βρετανούς μαθητές να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα σχετικά με το πώς ήταν και τι σήμαινε ακριβώς ο πόλεμος των χαρακωμάτων και η ζωή των στρατιωτών εν μέσω αυτού. Οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να εστιάσουν στα σημεία που επιθυμούν, ενώ το ίδιο λογισμικό τρέχει στα 30 headsets που χρησιμοποιούνται, ώστε όλοι να βλέπουν το ίδιο πράγμα. Με αυτό τον τρόπο, μπορούν να εξερευνήσουν τα πεδία μάχης του Σομ με άνευ προηγουμένου λεπτομέρεια, σε μια πρωτοφανούς εμβύθισης και ρεαλισμού εμπειρία- με αποτέλεσμα να κατανοούν καλύτερα τις συνθήκες και τα γεγονότα, σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους διδασκαλίας (βιβλία). Παράλληλα, στην όλη «ξενάγηση», τους μαθητές συνοδεύει και καθοδηγεί ένας ιστορικός, ενώ στα υπέρ της συγκεκριμένης μεθόδου συμπεριλαμβάνεται το ότι ο μαθητής δεν μπορεί να μην προσέχει, καθώς βρίσκεται ο ίδιος μέσα στο αντικείμενο του μαθήματος.

Για την καταγραφή των σκηνών/ εικόνων χρησιμοποιήθηκε μια συσκευή με έξι κάμερες, ενώ στα σχέδια της ομάδας που βρίσκεται πίσω από το εγχείρημα περιλαμβάνεται, το επόμενο έτος, η αντίστοιχη αναδημιουργία των ακτών όπου έλαβε χώρα η απόβαση στη Νορμανδία κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

thirteen + 3 =