Μπαίνεις στο πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά και βγαίνεις στο Αγκίστρι σε λιγότερο από 1 ώρα (αν επιλέξεις «Ιπτάμενο δελφίνι»). Ένας προορισμός ιδανικός ακόμα και για απόδραση του Σαββατοκύριακου. Πολλοί μάλιστα επιλέγουν το Αγκίστρι ακόμα και για μονοήμερες εκδρομές. Το κόστος για να πας είναι μικρό. Τον Ιούλιο του 2024, τα εισιτήρια ξεκινούν από τα 19,5 ευρώ το άτομο (χωρίς όχημα). Oταν έκανα εγώ την κράτηση μου, υπήρχε διαθέσιμη και έκπτωση αν έκλεινες πακέτο και την επιστροφή. Έτσι η τιμή του εισιτηρίου της επιστροφής έπεφτε στα 14,5 ευρώ.
Πως είναι όμως να δουλεύεις remote από το Αγκίστρι; Εκεί «αποβιβαστήκαμε» για 7 ημέρες, με το laptop μας.
Γράφει από το Αγκίστρι ο Γιάννης Μπελεγρίνης
Το Αγκίστρι είναι νησί του Αργοσαρωνικού. Ανήκει στον Νομό Αττικής. Στο νησί υπάρχουν τέσσερα χωριά: Το Μεγαλοχώρι ή Μύλος (χώρα του νησιού), η Σκάλα (το φυσικό λιμάνι όπου προσεγγίζουν τα φέρι μποτ από Πειραιά/Αίγινα), τα Λιμενάρια και το Μετόχι.
Θα βρεις παραλίες για όλα τα γούστα. Από οργανωμένες παραλίες με beach bar και ξαπλώστρες, μέχρι απομονωμένες ήρεμες επιλογές. Μεγαλοχώρι, Σκάλα, Δραγονέρα, Απόνησος, είναι μερικές από τις επιλογές για να κάνεις το μπάνιο σου. Τα νερά είναι παντού καθαρά. Αυτό που ίσως σε δυσκολέψει είναι ότι κάποιες από τις παραλίες δεν είναι… πολύ μαλακές- έχουν δηλαδή μικρές ή μεγαλύτερες πέτρες.
Ένα από τα πράγματα που θα παρατηρήσεις γρήγορα, είναι ότι το μέρος έχει ωραία νυχτερινή ζωή. Θα δεις πολύ κόσμο νεαρής ηλικίας (αλλά και μεγαλύτερους) στα μπαρ και στα cafe του νησιού. Επίσης, επειδή το νησί είναι μικρό, μπορείς να πας στα βασικά σημεία του με τα πόδια. Για παράδειγμα, ανάμεσα στα δύο μεγαλύτερα χωριά, Μεγαλοχώρι και Σκάλα, η απόσταση είναι περίπου 15 λεπτά περπατώντας. Φυσικά αν θες να πας σε πιο απομακρυσμένα σημεία, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσεις μεταφορικό μέσο. Αν δεν πάρεις μαζί το δικό σου αυτοκίνητο, μπορείς να μισθώσεις ένα όχημα στο νησί- υπάρχουν πολλές επιλογές από αυτοκίνητα και σκούτερ, μέχρι ποδήλατα.
Στο νησί υπάρχει και συγκοινωνία αλλά δεν είναι η ιδανική. Πρόκειται για μικρά λεωφορεία τα οποία περνούν ανά 1 ώρα. Μάλιστα τις ώρες αιχμής συνήθως περνούν… γεμάτα με τουρίστες. Το αποτέλεσμα είναι να περιμένεις για ώρα στη στάση και τελικά ίσως να μην καταφέρεις να επιβιβαστείς.
Πάμε τώρα στο καθαρά κομμάτι του remote working, αφού και εγώ με αυτό το μοντέλο «αποβιβάστηκα» στο νησί. Υπάρχουν αρκετές καφετέριες που είναι ήσυχες (τουλάχιστον την ημέρα) και διαθέτουν τραπέζια όπου μπορεί να καθίσει κάποιος με το laptop του και να δουλέψει, ενώ παράλληλα πίνει τον καφέ του ή τρώει κάτι. Τα περισσότερα από τα μαγαζιά έχουν θέα στη θάλασσα. Οι πρίζες στους εξωτερικούς χώρους δεν είναι κάτι δεδομένο, αλλά με λίγο ψάξιμο θα βρεις αρκετές επιλογές.
Το ίντερνετ είναι αρκετά αργό. Ναι, τα περισσότερα καταλύματα και τα μαγαζιά δίνουν «free wifi». Αλλά μόλις φτάσεις εκεί μπορεί να διαπιστώσεις ότι το free wifi είναι… 10Mbps. ‘Η πιο κάτω. Ταχύτητες πολύ αργές δηλαδή για έτος 2024. Το πρόβλημα είναι πιο έντονο σε τοποθεσίες που είναι πιο μακριά από τα κεντρικά σημεία του νησιού. Σαφώς καλύτερη είναι η κατάσταση στο mobile internet, με τις ταχύτητες να είναι πολύ πιο γρήγορες. Αλλά αυτό, όπως έχουμε ξανά πει, είναι κάτι που το πληρώνει ο κάθε ταξιδιώτης από την τσέπη του.
Η διαμονή στο Αγκίστρι είναι για όλες τις τσέπες. Μπορείς, δηλαδή, να βρεις καταλύματα σε value-for-money τιμές, αν θες να κινηθείς με σφιχτό μπάτζετ. Ενώ την ίδια στιγμή υπάρχουν και πολύ πιο ακριβές επιλογές, για όποιον θέλει και μπορεί να πληρώσει κάτι τέτοιο. Με ένα ψάξιμο στο Booking.com μπορείς εύκολα να δεις τις τιμές και τα καταλύματα που είναι διαθέσιμα, για την χρονική περίοδο που σε ενδιαφέρει.
Και κάτι επίσης σημαντικό: Οι άνθρωποι που θα συναντήσεις στο Αγκίστρι και εργάζονται στο κομμάτι του τουρισμού και της εστίασης, είναι ιδιαίτερα ευγενικοί και έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν με τον καλύτερο τρόπο. Αυτό μπορεί να κάνει την διαμονή σου εκεί ακόμα πιο όμορφη.
Τι λες, μήπως να πάρεις το σακίδιο, το laptop σου και να βρεθείς «στα γρήγορα» σε έναν τέτοιο καλοκαιρινό προορισμό;
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ