αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Παρόλο που η ομάδα μου εργάζεται εξ αποστάσεως, τα πάμε μια χαρά. Εδώ είναι μερικά tips»: Ένας CEO αποκαλύπτει το δικό του μοντέλο

«Παρόλο που η ομάδα μου εργάζεται εξ αποστάσεως, τα πάμε μια χαρά. Εδώ είναι μερικά tips»: Ένας CEO αποκαλύπτει το δικό του μοντέλο

Όλο και περισσότερες εταιρίες δίνουν τη δυνατότητα στους εργαζομένους τους να δουλέψουν εξ αποστάσεως. Έχει ενδιαφέρον όμως, να δούμε τα πράγματα από μέσα. «Η οικοδόμηση μιας ισχυρής εταιρικής κουλτούρας χωρίς τέσσερις τοίχους, έχει πολλά κοινά με την ανάπτυξη των παιδιών. Τα ανατρέφεις καλά. Τα έχεις καλλιεργήσει. Και τώρα έχει έρθει η ώρα να τους αφήσουμε να φύγουν. Θα ξυπνήσετε και θα αναρωτιέστε αν έχετε πάρει τη σωστή απόφαση. Πρέπει να τους δώσετε όλη αυτή την ελευθερία; Θα κάνουν καλές επιλογές; Μπορείτε να τους εμπιστευθείτε πραγματικά; Εάν έχετε δημιουργήσει μια ανθεκτική κουλτούρα, η απάντηση είναι ναι», λέει ο CEO και συνιδρυτής της BELAY Solutions, Bryan Miles.

Όπως εξηγεί σε άρθρο του στο Entrepreneur.com, μετά από όλη την επαγγελματική του διαδρομή, έχει καταλάβει ότι για να είσαι παραγωγικός δεν χρειάζεται να είσαι κλεισμένος μέσα σε ένα γραφείο. Το αντίθετο. Μια εταιρία μπορεί να χτιστεί πάνω σε μια ομάδα που εργάζεται εξ αποστάσεως. Αν γίνει σωστά, τότε τα αποτελέσματα θα είναι καλά τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τον εργοδότη.

Τι χρειάζεται όμως, για να δουλέψει καλά μια remote team; Ο Bryan Miles παραθέτει μερικά tips, έτσι όπως τα έχει εφαρμόσει ο ίδιος.

1# Βρες χρόνο για live video: Υπάρχουν τρόποι για να δεις τον άλλο, ακόμα κι αν δεν είναι στον ίδιο χώρο με εσένα. Ειδικά οι λίγο νεότεροι, έχουμε μεγαλώσει μέσα στις νέες τεχνολογίες, όπου οι βιντεο-κλήσεις γίνονται με ένα κλικ. Και μπορείς να δεις έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Κάνε λοιπόν ακριβώς αυτό.

2# Αλληλεπίδραση: Ακόμα κι αν είστε μακριά, μπορείτε να περνάτε αρκετό χρόνο μαζί. Ακόμα και εκτός «ωραρίου εργασίας». Μοιραστείτε υλικό στα social media, και συζητήστε. Το ότι δεν είστε στο ίδιο γραφείο, δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να γνωριστείτε καλά. ‘Η ακόμα και να διασκεδάσετε. Α, και μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν, κανονίστε έναν καφέ από κοντά.

3# Ισορροπία προσωπικής- επαγγελματικής ζωής: Πολλές φορές το «δουλεύω εξ αποστάσεως» σημαίνει «είμαι διαθέσιμος όλη την ημέρα». Μην το κάνεις. Αν μια εταιρία καθιερώσει ένα τέτοιο μοντέλο, τότε τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά. Διαχώρησε την προσωπική από την επαγγελματική σου ζωή. Αν είσαι κάπου έξω το απόγευμα, και έρθει αίτημα για βιντεο- κλήση, πες ότι θα απαντήσεις αργότερα ή την επόμενη ημέρα.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

2 × 1 =