αρχικηΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΠαρουσιάστηκαν τα νέα iPhone- Τα χαρακτηριστικά και οι τιμές τους (ΦΩΤΟ)

Παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone- Τα χαρακτηριστικά και οι τιμές τους (ΦΩΤΟ)

Η ημέρα που πολλοί περίμεναν έφτασε: Η Apple παρουσίασε τα νέα προϊόντα της. Ανάμεσα σε αυτά ήταν φυσικά και τα νέα iPhone.

Κοιτώντας την εμφάνιση, θα παρατηρήσετε ότι τα νέα iPhone δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από την προηγούμενη γενιά, με τις περισσότερες σημαντικές αλλαγές να πραγματοποιούνται σε αθέατα σημεία στο εσωτερικό.

Αρχικά παρουσιάστηκαν τα νέα iPhone 13 mini και iPhone 13 τα οποία διατηρούν τα μεγέθη 5,4 ιντσών και 6,1 ιντσών στις οθόνες Super Retina XDR “Custom” OLED, ωστόσο τώρα, η εταιρεία έχει προσαρμόσει οθόνες OLED με τεχνολογία backplane LPTO (Low-Temperature Polycrystalline Oxide) που προέρχεται από το Apple Watch για να επιτρέψει τη λειτουργία «Always-On» χωρίς σημαντικές απώλειες στην αυτονομία τους. Παραμένει πάντως η απουσία υποστήριξης γρήγορου ρυθμού ανανέωσης.

Η εγκοπή επίσης στις οθόνες (notch) για τους αισθητήρες/ κάμερες του Face ID είναι λίγο μικρότερη -και ελαφρώς τετραγωνισμένη.

Το βίντεο στο iPhone 13 αποκτά το Cinematic Mode, το οποίο προσφέρει το λεγόμενο rack focus mode. Μια εντυπωσιακή επίδειξη των δυνατοτήτων της κάμερας έγινε χάρη σε ένα μικρό short film που θυμίζει το Knives Out και γυρίστηκε με το cinematic mode των νέων iPhone. Η εναλλαγή από το ένα αντικείμενο στο άλλο γίνεται αυτόματα και το rack focus το πιάνει κατευθείαν στο πλάνο.  Φυσικά η καταγραφή γίνεται με το πρότυπο Dolby Vision HDR. 

Και φέτος έχουμε δύο κάμερες, στα 12MP, μία με ευρυγώνιο φακό και μία με υπερευρυγώνιο, με την τελευταία μάλιστα να έχει βελτιωθεί στα σημεία για να προσφέρει ακόμα καλύτερες φωτογραφίες.

Η Apple προσάρμοσε πέρα από τον ταχύτερο επεξεργαστή A15 Bionic με υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας και ένα νέο modem (που σύμφωνα με φήμες προέρχεται από την Qualcomm) που επιτρέπει την αποστολή μηνυμάτων ή τις κλήσεις μέσω δορυφορικής σύνδεσης σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης και στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάλυψη δικτύου 4G ή 5G. Επιστρέφοντας στο A15 Bionic SoC, η εταιρεία αναφέρει ότι είναι το «γρηγορότερο μεταξύ όλων των smartphones», με 50% καλύτερες επιδόσεις έναντι του ανταγωνισμού.

Η μπαταρία του iPhone 13 mini αναμένεται να προσφέρει 1.5 ώρα μεγαλύτερη αυτονομία έναντι του προκατόχου του ενώ στην περίπτωση του iPhone 13, αυτή ανεβαίνει κατά 2.5 ώρες, κάτι που οφείλεται και στις 2 περιπτώσεις στο A15 Bionic των 5nm. Η τιμή του iPhone 13 mini (128GB) ξεκινά στα $699 ενώ το iPhone 13 ξεκινά στα $799. 

https://cdn.redmondpie.com/wp-content/uploads/2021/09/image_2021-09-14_225223.png

Τα νέα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max

Από το event της Apple δεν έλειπαν φυσικά τα Pro μοντέλα. Τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max έρχονται με οθόνες που παραμένουν ίδιες, δηλαδή 6,1 ίντσες και 6,7 ίντσες αντίστοιχα. Το μοντέλο Pro είναι εξοπλισμένο με οθόνη τεχνολογίας «Super Retina XDR», ενώ διατίθεται σε τέσσερα χρώματα: ασημί, γραφίτη, χρυσό και μπλε.

Και σε αυτή τη περίπτωση, η ελάχιστα μικρότερη εγκοπή (notch) κατά 20% που υπάρχει λόγω του συστήματος Face ID και της εμπρόσθιας κάμερας- έχει ως αποτέλεσμα μία ανεπαίσθητη αύξηση της ωφέλιμης επιφάνειας της οθόνης.

Ο αριθμό των καμερών στο πίσω μέρος των συσκευών παραμένει όμοιος με των προκατόχων τους, και επομένως έχουμε το ίδιο τρίο 12MP με τον υπερευρυγώνιο, τον ευρυγώνιο.

Οι συσκευές ενσωματώνουν τον ταχύτερο επεξεργαστή A15 Bionic στα 5nm, ο οποίος έχει όμοιο αριθμό πυρήνων (6) με τον προκάτοχό του, αλλά υψηλότερες συχνότητες λειτουργίας για τον επεξεργαστή και το υποσύστημα γραφικών. Οι χρήστες ωστόσο που επιθυμούν να αποκτήσουν κάποιο από τα iPhone 13 Pro και iPhone 13 Pro Max θα μπορούν να τα αποκτήσουν με τις κλασικές χωρητικότητες των 128GB, 256GB και 512GB αλλά επιπλέον και με 1TB αποθηκευτικού χώρου.

Το iPhone 13 Pro να ξεκινά από $999 ενώ το iPhone 13 Pro Max από τα $1099.

Τα iPhone 13 Pro και Pro Max ανακοινώθηκαν και είναι εντυπωσιακά
iPhone 13 Pro and Pro Max announced with high refresh rate 120Hz displays -  The Verge
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

two × 2 =