αρχικηΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠαρεμβαίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την φημολογούμενη «ομαδική» αύξηση στην τιμή στο σουβλάκι

Παρεμβαίνει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για την φημολογούμενη «ομαδική» αύξηση στην τιμή στο σουβλάκι

Δεν θα είναι τόσο απλό να αυξηθεί η τιμή στο σουβλάκι. ‘Η τουλάχιστον αυτό δεν θα γίνει… ομαδικά από όλα τα καταστήματα, την 1η Μαΐου όπως έχει προαναγγελθεί. Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών προκάλεσαν την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Στο πλαίσια του ελέγχου διερευνάται κατά πόσο οι αναφερόμενες στα εν λόγω δημοσιεύματα ενέργειες στοιχειοθετούν παραβάσεις των διατάξεων του Ν. 3959/2011 περί προστασίας του ελεύθερου ανταγωνισμού, αναφέρει η Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του Ν 3959/2011 απαγορεύονται όλες οι συμφωνίες και εναρμονισμένες πρακτικές μεταξύ επιχειρήσεων και όλες οι αποφάσεις ενώσεων επιχειρήσεων, οι οποίες έχουν ως αντικείμενο ή ως αποτέλεσμα την παρεμπόδιση, τον περιορισμό ή τη νόθευση του ανταγωνισμού στην Ελληνική Επικράτεια, και ιδίως εκείνες οι οποίες, μεταξύ άλλων, συνίστανται στον άμεσο ή έμμεσο καθορισμό των τιμών αγοράς ή πώλησης ή άλλων όρων συναλλαγής, καθώς και σε περίπτωση διαπίστωσης παράβασης των σχετικών διατάξεων, προβλέπεται η επιβολή κυρώσεων..

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

four × 2 =