αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΠαραμένει ο «γρίφος» με τον Μαρινόπουλο: Ποιες είναι οι σκέψεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

Παραμένει ο «γρίφος» με τον Μαρινόπουλο: Ποιες είναι οι σκέψεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

Σε θρίλερ χωρίς τέλος εξελίσσεται υπόθεση διάσωσης του Μαρινόπουλου. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τα εμπλεκόμενη μέρη, δεν έχει βρεθεί ακόμη τρόπος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα που δημιούργησε στην υλοποίηση της συμφωνίας η καθυστερημένη έκδοση της δικαστικής απόφασης επί του σχεδίου εξυγίανσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, στο τραπέζι έχουν πέσει διάφορες σκέψεις, τόσο δικαστικές όσο και εξωδικαστικές, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος, παρά τις ελπίδες που εκφράστηκαν για εξεύρεση λύσης στο τέλος της περασμένης εβδομάδας. Μάλιστα, άνθρωπος που παρακολουθεί από πολύ κοντά τα τεκταινόμενα κληθείς από την «Η» να σχολιάσει την πορεία των διαπραγματεύσεων δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ουδέν νεώτερον». Οι στιγμές για την τύχη του πολύκροτου deal είναι εξαιρετικά κρίσιμες, και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την έκβαση του όλου εγχειρήματος, κυρίως γιατί χάνεται πολύτιμος χρόνος.

Από την περασμένη Δευτέρα, οπότε έγινε γνωστή η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών βρίσκονται σε εξέλιξη αλλεπάλληλες συναντήσεις σε καθημερινή βάση ανάμεσα στις τράπεζες, την πλευρά Μαρινόπουλου και την οικογένεια Σκλαβενίτη, προκειμένου να βρεθεί η νομική φόρμουλα που θα θεραπεύει το πρόβλημα, χωρίς να διαταρράσσει την αρχική σύμβαση.

Στα βασικά σενάρια που επεξεργάζονται οι ιθύνοντες είναι η επιμήκυνση της συμφωνίας, ώστε να καλύπτονται χρονικά οι τριτανακοπές που χρειάζονται ένα μήνα για να εκδικασθούν καθώς και τα πρόσθετα κεφάλαια που θα απαιτηθούν έως τότε, και κυρίως ποιος θα τα εισφέρει.

Παρότι η οικογένεια Σκλαβενίτη έχει επανειλημμένα εκφράσει τη βούλησή της να συμβάλει στη διάσωση του Μαρινόπουλου, δεν φαίνεται διατεθειμένη να αναλάβει μεγαλύτερο ρίσκο από αυτό που έχει πάρει έως τώρα, βάζοντας επιπλέον κεφάλαια από τα 15 εκατ. ευρώ που είχε συνεισφέρει ήδη στο πλαίσιο της ενδιάμεσης χρηματοδότησης. Το χρηματοδοτικό κενό είναι απ’ ότι φαίνεται το κύριο σημείο προβληματισμού, με τα βλέμματα να στρέφονται για ακόμη μια φορά στις τράπεζες, αφού με βάση τις λειτουργικές ανάγκες της αλυσίδας, υπολογίζεται πως χρειάζονται περίπου 25 εκατ. ευρώ με 30 εκατ. ευρώ το μήνα, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο.

Όσον αφορά στο θέμα της επιμήκυνσης αν και έχουν πέσει διάφορες σκέψεις στο τραπέζι, ωστόσο αυτή δεν μπορεί να υπερβαίνει το Πάσχα, η οποία είναι μια περίοδος υψηλής εμπορικής κίνησης. «Μέχρι τότε θα πρέπει να έχει ενεργοποιηθεί η συμφωνία διάσωσης και να έχουν γεμίσει τα ράφια των καταστημάτων του Μαρινόπουλου με προϊόντα. Δεν πρέπει να χαθεί και αυτή η περίοδος, όπως έγινε με τα Χριστούγεννα», υπογραμμίζουν πηγές κοντά στον υποψήφιο επενδυτή.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fifteen − 1 =