αρχικηΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ«Παραιτούμαστε όλοι»: Η απρόσμενη ταμπέλα που ανέβασαν έξω από το κατάστημα, οι εργαζόμενοι των Burger King (Εικόνα)

«Παραιτούμαστε όλοι»: Η απρόσμενη ταμπέλα που ανέβασαν έξω από το κατάστημα, οι εργαζόμενοι των Burger King (Εικόνα)

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο αποφάσισαν να διαμαρτυρηθούν για τις κακές συνθήκες εργασίας, οι υπάλληλοι ενός καταστήματος Burger King στις ΗΠΑ. Το εν λόγω κατάστημα της διάσημης αλυσίδας βρίσκεται στην πόλη Λίνκολν. Τι έγινε εκεί; Οι εργαζόμενοι έγραψαν στην ταμπέλα που υπάρχει έξω από το κατάστημα το μήνυμα: «Παραιτούμαστε όλοι» και «Λυπούμαστε για την ταλαιπωρία».

Όπως ήταν αναμενόμενο, το μήνυμα προκάλεσε αντιδράσεις από την εταιρεία, η οποία ζήτησε από τους υπαλλήλους της να κατεβάζουν την πινακίδα, όμως στο μεταξύ χιλιάδες posts στήριξης έχουν κατακλύσει τα κοινωνικά δίκτυα.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πως εργάζονται σε συνθήκες καύσωνα, χωρίς κλιματισμό σε θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 32 βαθμούς Κελσίου μέσα στην κουζίνα.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν, ένας εργαζόμενος χρειάστηκε να κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο με αφυδάτωση. Όλο αυτό το σκηνικό, έχει ήδη προκαλέσει παραιτήσεις εργαζομένων, οι οποίοι καταλογίζουν ευθύνες στους managers. Ένα γκρουπ εργαζομένων που παραιτήθηκαν, ανέβασαν και το παραπάνω μήνυμα στην πινακίδα, το οποίο έγινε viral.

Μετά τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, τα Burger King έβγαλαν ανακοίνωση: «Η εργασιακή εμπειρία που περιγράφεται σε αυτήν την τοποθεσία δεν συμβαδίζει με τις αξίες του brand μας. Ο franchisee μας εξετάζει αυτήν την κατάσταση για να διασφαλίσει ότι αυτό δεν θα συμβεί στο μέλλον».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ

Αφήστε ένα σχόλιο

fourteen + seven =